Behandelduur en -traject

Bij MiCare Revalidatie duurt een revalidatietraject ongeveer 3 á 4 maanden. Wat kunt u verwachten van zo’n traject? Hieronder vindt u een overzicht van hoe zo’n revalidatietraject eruit ziet. Wilt u liever video’s bekijken? Scroll dan verder naar beneden en klik op “Het revalidatietraject in beeld”.

  • Week 1: De eerste keer dat u bij MiCare komt, heeft u een pre-intakegesprek met de assistent revalidatiearts. Naast dit gesprek wordt u eventueel gevraagd om een of meerdere vragenlijsten in te vullen.
  • Week 2: U heeft een consult met de revalidatiearts. Dit wordt ook wel de intake genoemd. De revalidatiearts stelt aan de hand van het consult het definitieve behandelplan op. Hij of zij stelt de diagnose en bepaalt welke behandelingen u krijgt. Tevens vindt deze week ook een afspraak plaats met de ergotherapeut.
  • Week 3: U heeft afspraken bij de psycholoog en fysiotherapeut. Vervolgens wordt er in overleg besloten welke behandelingen u gaat volgen.
  • Week 4: Uw afspraken met alle benodigde disciplines (fysiotherapie, ergotherapie, psychologie, diëtetiek en maatschappelijk werk) worden gepland.
  • Week 4 t/m week 11: De behandelingen vinden plaats. Gedurende deze weken heeft u ook twee tussenevaluaties met de revalidatiearts.
  • Week 11: Uw afspraken bij alle benodigde disciplines worden gepland voor de laatste 4 weken van het behandeltraject en er wordt indien nodig bijgestuurd.
  • Week 12 t/m 15: Uw behandelingen gaan verder.
  • Week 15: Het verloop van uw traject wordt geëvalueerd met de assistent revalidatiearts en er vindt een nazorggesprek plaats met de maatschappelijk werker.
  • Week 16/17: Er vindt een eindconsult plaats met de revalidatiearts en de behandeling wordt geëvalueerd.

Dit is een indicatie van hoe een behandeltraject kan verlopen. Dit kan mogelijk verschillen van hoe uw eigen traject zal verlopen.

Het revalidatietraject in beeld

Wat houdt een medisch specialistische revalidatiebehandeling precies in? Wat kunt u verwachten? Welke vragen worden u tijden het eerste gesprek gesteld? Wat doet de ergotherapeut? En waarom heeft u een afspraak bij een psycholoog?

Een medisch specialistische revalidatiebehandeling is een spannende gebeurtenis voor velen. Om die spanning zoveel mogelijk weg te nemen, zijn we op 11 maart 2019 begonnen met vloggen. Deze vlogs kunt u hieronder bekijken. Elke maandagmiddag negen weken lang volgt een nieuwe vlog.

Aflevering 1: Bij de receptionist
 

Aflevering 2: Bij de Assistent Revalidatiearts
 

Aflevering 3: Bij de revalidatiearts
 

Aflevering 4: Bij de ergotherapeut
 

Aflevering 5: Bij de fysiotherapeut
Aflevering 6: Bij de psycholoog