Behandelteam

Het behandelteam bij MiCare Revalidatie bestaat uit verschillende behandelaars:

Revalidatiearts

De revalidatiearts heeft de eindverantwoordelijkheid over uw revalidatie. Hij stelt de diagnose, geeft uitleg hierover, verduidelijkt revalidatiehulpvragen en stelt samen met u de revalidatiedoelen op. De arts geeft leiding aan het behandelteam en coördineert het hele revalidatieproces.

Psycholoog

De psycholoog biedt begeleiding bij de verwerking van lichamelijk of psychisch letsel en voor informatie hierover. Zo bespreekt u met de psycholoog hoe u met uw beperkingen omgaat en met de diverse sociale en emotionele gevolgen daarvan. De psycholoog stelt u vragen, geeft praktische tips en denkt mee over mogelijke oplossingen. Daarnaast richt de psycholoog zich zowel op de manier van denken als het doen en laten van de cliënt en zal er ook gebruik worden gemaakt van ontspanningstechnieken.

Fysiotherapeut

Samen met de fysiotherapeut werkt u aan het versterken van het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut geeft advies hoe u beter of anders kunt bewegen. U leert oefeningen en houdingen aan waardoor spieren en gewrichten weer beter gaan werken. U doet bijvoorbeeld oefeningen voor het vergroten van uw spierkracht en uw conditie, het verminderen van pijn of het verbeteren van het evenwicht.

Ergotherapeut

De ergotherapeut gaat samen met u aan de slag om praktische oplossingen te vinden voor moeilijkheden die u in de dagelijkse bezigheden ondervindt. U oefent allerlei dagelijkse dingen zoals wassen en aankleden, verplaatsen in en om het huis, het huishouden doen, etc. De ergotherapeut kan u begeleiden bij het maken van een dagindeling en het verdelen van uw energie over de dag en kan u adviseren over hulpbronnen in uw (thuis)omgeving.

Maatschappelijk werker

De maatschappelijk werker ondersteunt u en uw naasten op praktisch en sociaal gebied. Onderwerpen als wonen, werk en tijdsbesteding komen aan bod, maar ook verwerking en acceptatie van het leren leven met beperkingen. De maatschappelijk werker helpt ook bij de bemiddeling of doorverwijzing naar juiste instanties.

Diëtist

De diëtist kan door het behandelen met een bepaald eetpatroon uw lichamelijke gezondheid bevorderen. Samen zoekt u naar oplossingen om beter of anders te kunnen eten en drinken. Er wordt bijvoorbeeld advies gegeven over het verbeteren van uw voedingstoestand of over een gezonde leefstijl op het gebied van voeding.