Dank & Respect

Gisteren hebben wij bij MiCare een eerste stap gezet om cliënten op afstand te begeleiden in hun zorgtraject. Dit was even wennen, voor ons alsook voor onze cliënten. Vandaag kunnen we u meedelen dat de eerste online consulten goed zijn verlopen.

Extra maatregelen

Sinds gisteren hebben we besloten om geen cliënten meer op locatie te behandelen. Dit om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden. Als organisatie willen we onze cliënten alsook onze medewerkers zo goed mogelijk beschermen. Vandaar ook deze noodzakelijke beslissing.

Alle behandelaren zijn druk bezig om digitaal materiaal te verzamelen om deze vervolgens met cliënten te delen. Zo worden er vlogs over diverse oefeningen gemaakt alsook oefeningen en informatie in PDF. Kortom, we zitten niet stil. We blijven ons inzetten voor al onze cliënten.

Het beeldbellen met cliënten is mogelijk gemaakt door onze softwareleverancier Asterisque. Asterisque is tevens het softwareprogramma waarmee wij werken. Cliënten gebruiken het klantenportaal hiervan. Asterisque helpt ons het contact met cliënten van op afstand verder te optimaliseren. We zijn de Asterisque-medewerkers dan ook zeer dankbaar voor hun hulp en inzet.

Respect voor onze medewerkers

Als organisatie hebben wij respect voor onze medewerkers voor de manier waarop zij met deze situatie omgaan. Iedereen binnen MiCare is gemotiveerd om ervoor te zorgen dat cliënten hulp en begeleiding ontvangen die ze nodig hebben. Ook bedanken we cliënten voor hun begrip en medewerking hierin. Het is voor ons allemaal een moeilijke periode. Het is aanpassen, maar samen gaan we ervoor en hopen we dat alles weer snel normaliseert en dat iedereen gezond blijft.

Verwijzingen Revalidatie & GGZ

Zoals u leest, blijft MiCare zich actief inzetten voor bestaande alsook nieuwe cliënten. Heeft u als huisarts, bedrijfsarts of specialist een cliënt die revalidatie of GGZ nodig heeft, aarzel dan niet om deze cliënt naar ons door te sturen. Wij willen voorkomen dat klachten bij cliënten verergeren. Daarom zoeken wij naar oplossingen om cliënten zo snel en goed mogelijk te kunnen helpen. Daarnaast geven de eerste resultaten aan dat we cliënten prima van op afstand kunnen begeleiden. Dit hopen we ook de komende tijd zo goed mogelijk te blijven doen. U kunt uw verwijzingen via Zorgdomein of via onze verwijsformulieren voor Revalidatie en GGZ blijven sturen.

Labels: corona,

Gerelateerde berichten