Fysiotherapie

Ervaart u beperkingen op het gebied van bewegen? Bent u gevallen? Heeft u een sportblessure opgelopen, een verkeerde beweging gemaakt of een verkeerde houding aangenomen? Het gevolg is dat u pijn voelt, minder goed kracht kunt uitoefenen en/of bepaalde bewegingen niet meer of niet goed meer kunt maken. Mogelijk bent u ziek geweest of heeft u een operatie ondergaan waarna uw algehele conditie en spierkracht zijn verminderd. In deze en ook andere situaties kan fysiotherapie u helpen het herstel te bevorderen, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer zo snel mogelijk op een gezonde manier kunt oppakken.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten die met bewegen te maken hebben. Hierbij kunt u denken aan klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo optimaal mogelijk kunt (blijven) bewegen. Om dit te bereiken, past de fysiotherapeut verschillende behandelingen en oefeningen toe en geeft hij/zij advies.

Love icon

Met welke klachten kunt u bij de fysiotherapeut terecht?

Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat. Voorbeelden van klachten zijn:

  • Lage rugpijn of nekklachten als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding of beweging;
  • Een verminderde algehele conditie en/of spierkracht als gevolg van een operatie of een ziekte/aandoening, zoals CVA of COPD;
  • (Sport)blessures;
  • Pijnklachten aan gewrichten en spieren als gevolg van reuma of artrose;
  • Problemen met bewegen, zoals opstaan, zitten, lopen en/of traplopen;
  • Angst om te vallen of evenwichtsproblemen (valpreventie);
  • Bij herstel na COVID-19; [verwijzing naaar nieuwsbericht]
  • Voor revalidatie [verwijzen naar MiCare Revalidatie]

Werkwijze

Intake
Uw eerste afspraak bij MiCare is het intakegesprek. Tijdens dit gesprek probeert de diëtist een zo goed mogelijk beeld van uw persoonlijke situatie te krijgen. Ze zal hierbij vragen stellen over uw thuissituatie, uw werk, leefstijl, uw drink- en eetgewoonten en uw medicatiegebruik. Vervolgens gaat ze uitgebreid in op uw klachten om uw hulpvraag helder te krijgen. Ook voert zij een lichaamsanalyse uit, waarbij u gemeten en gewogen wordt.

Naar aanleiding van dit onderzoek stelt de diëtist samen met u een realistisch behandeldoel op waaraan u wilt werken. Vervolgens wordt een persoonlijk op maat gemaakt voedingsadvies opgesteld. Hierbij bekijkt de diëtist wat u nodig heeft en wat er binnen uw huidig voedingspatroon kan worden aangepast. Bovendien houdt de diëtist rekening met uw leeftijd, lichaamssamenstelling, beweegpatroon, wensen, voorkeuren, medicatiegebruik alsook eventuele klachten of aandoeningen. Het advies bestaat uit een op maat gemaakt voorbeelddagmenu of uit verschillende richtlijnen.

Vervolgconsulten
Een vervolgconsult duurt 15 á 30 minuten. De frequentie van de consulten verschilt per persoon. Tijdens elk consult wordt de voortgang besproken. Afhankelijk van uw vraag is het mogelijk dat u opnieuw wordt gewogen om te controleren of u resultaten heeft behaald. Bovendien bekijkt de diëtist hoe het met u gaat. Zijn uw klachten verminderd? Heeft u uw doel(en) al behaald, maar ook hoe ervaart u het dieet of de adviesrichtlijnen? Wat vindt u fijn en wat vindt u minder fijn? Indien noodzakelijk, wordt het advies bijgesteld.

Daarnaast ontvangt u tijdens deze consulten meer informatie op het gebied van voeding en leefstijl. Denk hierbij aan het lezen van etiketten, bewust en mindful eten, gezond eten tijdens feestdagen, het maken van verstandige keuzes in een restaurant of op een feestje, enz.

Bij MiCare werken behandelaars nauw met elkaar samen. Waar nodig wordt de expertise gevraagd van andere disciplines, zoals fysiotherapeuten en psychologen.

Persoonlijke zorg

Behandelaren

Mark Van Oeffelen

Fysiotherapeut

Portrait_Placeholder

Anouk Janssen

Fysiotherapeut

Vergoeding

Fysiotherapie zit niet in het basispakket maar wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering mits u hiervoor verzekerd bent. Dit kunt u terugvinden in uw polis. Dit betekent dat u eerst het eigen risico moet betalen, mocht deze nog niet aan andere zorgkosten zijn opgegaan. Het eigen risico bedraagt € 385. Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico, houd er dan rekening mee dat de kosten kunnen oplopen tot maximaal € 885.

No-show

Helaas komt het wel eens voor dat cliënten zonder af te zeggen niet op hun afspraak verschijnen. Dit is niet alleen vervelend, maar ook had een andere cliënt in deze gereserveerde tijd geholpen kunnen worden. Om het niet nakomen van afspraken zo veel mogelijk te voorkomen, kunnen wij een ‘no-show tarief’ hanteren.

Heeft u een afspraak en zegt u deze korter dan 48 uur van tevoren af of helemaal niet? Dan kunnen wij het no-show tarief in rekening brengen. Voor eerstelijnszorg (diëtetiek, fysiotherapie, ergotherapie of handtherapie) is dit tarief € 45,-. Deze kosten worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.
Bent u verhinderd? Voorkom een no-show tarief door minstens 48 uur van tevoren uw afspraak telefonisch via 045 – 785 14 80 te annuleren. Wij verzetten uw afspraak graag voor u

Meer informatie?

Voor al uw vragen over fysiotherapie kunt u terecht bij een van onze fysiotherapeuten. Wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeut? Neem dan contact met ons op via 045 – 785 14 80 of gebruik ons contactformulier via de contactbutton.