Fysiotherapie

Ervaart u beperkingen op het gebied van bewegen? Bent u gevallen? Heeft u een sportblessure opgelopen, een verkeerde beweging gemaakt of een verkeerde houding aangenomen? Het gevolg is dat u pijn voelt, minder goed kracht kunt uitoefenen en/of bepaalde bewegingen niet meer of niet goed meer kunt maken. Mogelijk bent u ziek geweest of heeft u een operatie ondergaan waarna uw algehele conditie en spierkracht zijn verminderd. In deze en ook andere situaties kan fysiotherapie u helpen het herstel te bevorderen, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer zo snel mogelijk op een gezonde manier kunt oppakken.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten die met bewegen te maken hebben. Hierbij kunt u denken aan klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo optimaal mogelijk kunt (blijven) bewegen. Om dit te bereiken, past de fysiotherapeut verschillende behandelingen en oefeningen toe en geeft hij/zij advies.

Love icon

Met welke klachten kunt u bij de fysiotherapeut terecht?

Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor uiteenlopende klachten aan het bewegingsapparaat. Voorbeelden van klachten zijn:

  • Lage rugpijn of nekklachten als gevolg van bijvoorbeeld een verkeerde houding of beweging;
  • Een verminderde algehele conditie en/of spierkracht als gevolg van een operatie of een ziekte/aandoening, zoals CVA of COPD;
  • (Sport)blessures;
  • Pijnklachten aan gewrichten en spieren als gevolg van reuma of artrose;
  • Problemen met bewegen, zoals opstaan, zitten, lopen en/of traplopen;
  • Angst om te vallen of evenwichtsproblemen (valpreventie);
  • Bij herstel na COVID-19; [verwijzing naaar nieuwsbericht]
  • Voor revalidatie [verwijzen naar MiCare Revalidatie]

Werkwijze

Intake
Uw eerste afspraak bij MiCare is het intakegesprek. Tijdens dit gesprek probeert de diëtist een zo goed mogelijk beeld van uw persoonlijke situatie te krijgen. Ze zal hierbij vragen stellen over uw thuissituatie, uw werk, leefstijl, uw drink- en eetgewoonten en uw medicatiegebruik. Vervolgens gaat ze uitgebreid in op uw klachten om uw hulpvraag helder te krijgen. Ook voert zij een lichaamsanalyse uit, waarbij u gemeten en gewogen wordt.

Naar aanleiding van dit onderzoek stelt de diëtist samen met u een realistisch behandeldoel op waaraan u wilt werken. Vervolgens wordt een persoonlijk op maat gemaakt voedingsadvies opgesteld. Hierbij bekijkt de diëtist wat u nodig heeft en wat er binnen uw huidig voedingspatroon kan worden aangepast. Bovendien houdt de diëtist rekening met uw leeftijd, lichaamssamenstelling, beweegpatroon, wensen, voorkeuren, medicatiegebruik alsook eventuele klachten of aandoeningen. Het advies bestaat uit een op maat gemaakt voorbeelddagmenu of uit verschillende richtlijnen.

Vervolgconsulten
Een vervolgconsult duurt 15 á 30 minuten. De frequentie van de consulten verschilt per persoon. Tijdens elk consult wordt de voortgang besproken. Afhankelijk van uw vraag is het mogelijk dat u opnieuw wordt gewogen om te controleren of u resultaten heeft behaald. Bovendien bekijkt de diëtist hoe het met u gaat. Zijn uw klachten verminderd? Heeft u uw doel(en) al behaald, maar ook hoe ervaart u het dieet of de adviesrichtlijnen? Wat vindt u fijn en wat vindt u minder fijn? Indien noodzakelijk, wordt het advies bijgesteld.

Daarnaast ontvangt u tijdens deze consulten meer informatie op het gebied van voeding en leefstijl. Denk hierbij aan het lezen van etiketten, bewust en mindful eten, gezond eten tijdens feestdagen, het maken van verstandige keuzes in een restaurant of op een feestje, enz.

Bij MiCare werken behandelaars nauw met elkaar samen. Waar nodig wordt de expertise gevraagd van andere disciplines, zoals fysiotherapeuten en psychologen.

Persoonlijke zorg

Behandelaren

Mark Van Oeffelen

Fysiotherapeut

Portrait_Placeholder

Anouk Janssen

Fysiotherapeut

Vergoeding

Fysiotherapie zit niet in het basispakket maar wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering mits u hiervoor verzekerd bent. Dit kunt u terugvinden in uw polis. Dit betekent dat u eerst het eigen risico moet betalen, mocht deze nog niet aan andere zorgkosten zijn opgegaan. Het eigen risico bedraagt € 385. Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico, houd er dan rekening mee dat de kosten kunnen oplopen tot maximaal € 885.

No-show

Bij Micare vinden we het belangrijk dat u niet onnodig lang hoeft te wachten op een afspraak. Daarnaast willen we, wanneer u in aanmerking komt voor een behandeling bij ons, dat u daar zo snel als mogelijk mee kunt starten. Het is dan ook van belang dat de afspraken die wij samen met u plannen nagekomen worden. Wanneer u onverhoopt niet kunt of afwezig bent voor een afspraak is het van belang dat u deze tijdig afzegt. Wij hebben dan de ruimte om een andere cliënt in uw plaats te laten komen. Tevens kunt u ook gebruik maken van digitale behandeling dan/wel telefonische behandeling, als alternatief, wanneer u niet in staat bent om naar onze locatie te komen.

* Mocht u onverhoopt niet op uw afspraak kunnen verschijnen, om welke reden dan ook, dan vragen we u om dit minimaal 24 uur van te voren telefonisch of per mail kenbaar te maken via ons secretariaat.

De kosten voor een no-show per 2022 hebben wij als volgt opgesteld:

Heeft u een afspraak gepland staan bij de fysiotherapeut, ergotherapeut of diëtist en u meld zich te laat af of verschijnt niet op de afspraak, dan zijn de no-show kosten voor de afspraak als volgt;

€ 25,00 voor een consult van 30 minuten en € 50,00 voor een consult van 60 minuten Kosten zullen in rekening worden gebracht op basis van de geplande tijd.

Meer informatie?

Voor al uw vragen over fysiotherapie kunt u terecht bij een van onze fysiotherapeuten. Wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeut? Neem dan contact met ons op via 045 – 785 14 80 of gebruik ons contactformulier via de contactbutton.