Persoonlijkheidsstoornis

Persoonlijkheidsstoornis

Bij een persoonlijkheidsstoornis kan uw persoonlijkheid u zodanig in de weg zitten dat niet alleen u, maar ook uw naasten (uw familie en vrienden) hiervan hinder kunnen ondervinden. MiCare GGZ biedt een effectieve behandeling voor mensen met milde tot matige persoonlijkheidsproblematiek, waarbij u leert met deze kenmerken om te gaan. Bent u gemotiveerd om uw klachten actief aan te pakken? Wilt u beter functioneren in relaties met uw partner, vrienden en/of collega’s? Wilt u leren uw emoties beter te reguleren? Bij MiCare GGZ helpen wij u graag.

Mensen met een gezonde persoonlijkheid zijn in staat om hun gedrag aan te passen aan verschillende omstandigheden. Bij mensen met een persoonlijkheidsstoornis is dit lastig. Zij kunnen bijvoorbeeld extreem perfectionistisch, jaloers, impulsief, verlegen, afhankelijk of gevoelig zijn voor kritiek. Wanneer een of meerdere van deze persoonlijkheidstrekken voor problemen zorgen in uw dagelijks leven, op uw werk, op school en/of in relaties met uw partner, familie en vrienden, dan kan er sprake zijn van persoonlijkheidsproblematiek.

Omdat klachten bij een persoonlijkheidsstoornis per persoon kunnen verschillen, wordt bij Micare GGZ in de aanmeld- en intakefase beoordeeld of wij voldoende behandelmogelijkheden hebben voor uw problematiek. Indien dit het geval is, dan krijgt u bij MiCare GGZ een persoonlijke, op maat gemaakte behandeling. Voor een effectieve behandeling is het belangrijk dat u zelf wilt veranderen. 

Indien Micare GGZ niet de juiste behandeling kan bieden, denken we met u mee over een verwijzing naar elders. 

Soms komt het voor dat een persoonlijkheidsstoornis gepaard gaat met een depressie, angststoornis, ADHD of ADD of een andere diagnose. Mocht dit voorkomen, dan passen wij onze behandeling hierop aan.
Behandelingen voor psychosociale zorg worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Er wordt géén eigen bijdrage in rekening gebracht, afgezien van het landelijk geldende eigen risico. Voor de vergoeding vanuit de basiszorg heeft u een verwijsbrief nodig. Uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts kan deze voor u uitschrijven.

Aanmelden

Herkent u zich in het bovenstaande en wilt u uw klachten graag aanpakken? Onze psychologen en psychiater helpen u graag de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Wilt u meer informatie of wilt u graag een intakegesprek plannen? Neem dan contact met ons op via 045-785 14 80 of vul het [aanmeldformulier] in.

Neem contact op

Aandoeningen

Behandelingen