Behandelkosten

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Behandelingen voor psychosociale zorg worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Hiervoor betaalt u wel het landelijk geldende eigen risico. Voor deze vergoeding heeft u een verwijsbrief nodig. Us huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts kan deze voor u uitschrijven. U krijgt bij MiCare GGZ de garantie dat u – indien u verzekerd bent – geen eigen bijdrage betaalt aan de zorg die u bij MiCare geniet. 

No-show tarief

Helaas komt het wel eens voor dat cliënten zonder af te zeggen niet op hun afspraak verschijnen. Dit is niet alleen vervelend, maar ook had een andere cliënt in deze gereserveerde tijd geholpen kunnen worden. Om het niet nakomen van afspraken zo veel mogelijk te voorkomen, kunnen wij een ‘no-show tarief’ hanteren.

Heeft u een afspraak en zegt u deze korter dan 24 uur van tevoren af of helemaal niet? Dan kunnen wij € 75,- bij u in rekening brengen. Dit is ons ‘no-show tarief’. Deze kosten worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.