Behandelteam

Maak kennis met het behandelteam

Bij MiCare vinden we het belangrijk dat u de juiste zorg krijgt die u nodig heeft. Daarom werken wij nauw samen in een interdisciplinair behandelteam. Dit team bestaat uit een psychiater, (GZ-)psychologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en een diëtist. Dankzij onze interdisciplinaire samenwerking met fysiotherapeuten, ergotherapeuten en diëtisten kunt u bij ons ook voor ergotherapie, fysiotherapie en/of diëtetiek terecht. Bij ons vindt u alle zorg onder één dak. Op deze manier bieden wij u de beste behandeling die u nodig heeft voor uw klacht(en).

GZ-psycholoog

De GZ-psycholoog verricht psychologische onderzoek en voert psychologische behandelingen uit bij cliënten met psychische klachten. GZ-psychologen voeren intakegesprekken uit en verrichten anamneses en observaties. Een GZ-psycholoog stelt diagnoses en stelt het behandelplan op.

Is er een verschil in taken tussen de psycholoog en de gz-psycholoog?

GZ-psycholoog:
Felicia Harteveld
Guna Schwanen

Psycholoog

De psycholoog ondersteunt u bij psychische problemen, zoals een depressie of angst. De psycholoog stelt u vragen over uw klachten en uw omgang hiermee. U vertelt de psycholoog wat u voelt en ervaart, hoe u denkt en hoe u reageert op verschillende situaties. De psycholoog denkt mee over mogelijke oplossingen en geeft u praktische tips en advies hoe u met uw klachten/problemen kunt omgaan. Verder bieden onze psychologen ontspanningstechnieken, vaardigheidstrainingen en assertiviteitstrainingen aan.

Psycholoog:
Simone Kramer
Jörgen Satijn
Pina Kersten

Psychiater

Een psychiater is een medisch specialist. Naast het behandelen van cliënten en het verrichten van diagnostiek mag een psychiater medicatie voorschrijven. Middels een combinatie van therapie en medicatie helpt een psychiater u om te leren gaan met uw gedachten en gevoelens.

Een psychiater is medisch eindverantwoordelijk voor het psychiatrisch beleid van het team. Een psychiater behandelt met name cliënten met zware of complexe klachten. Meestal blijven cliënten die door een psychiater worden behandeld langer onder behandeling.