MiCare op Parkstad Gezondheidsbeurs 2019

Aanstaande zaterdag 2 november staat MiCare voor de derde maal op rij op de Parkstad Gezondheidsbeurs. Net als de voorgaande jaren pakt MiCare ook dit jaar weer goed uit. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en bezoek onze stand.

Stand MiCare Revalidatie tijdens Parkstad Zorgbeurs 2018

Gezond in Beweging

Beweging vinden wij belangrijk. Daarom motiveren wij bezoekers aan de Parkstad Gezondheidsbeurs om meer te bewegen. Veel mensen hebben een drukke baan en met een gezin erbij komen ze amper toe aan tijd voor zichzelf. Sport en beweging vallen hierdoor vaak af. Ouderen daarentegen ervaren sneller gezondheids- of lichamelijke problemen waardoor ze liever niet sporten. Ze kunnen pijn voelen of voelen zich sneller moe. Net als voorgaande jaren worden bezoekers (jong en oud) ook dit jaar bij onze stand enthousiast gemaakt om op een gezonde en leuke manier (meer) te bewegen.

Beweegtuin

Op onze stand vindt u dit jaar een beweegtuin. Deze beweegtuin bestaat uit verschillende ondergronden waarop bezoekers diverse oefeningen kunnen uitvoeren. Tijdens deze oefening let een fysiotherapeut of bewegingstherapeut op uw houding, beweging en balans. Hoe loopt u? Tilt u uw voeten van de vloer of sloft u met uw voeten? Buigt u door uw knieën als u bukt of houdt u uw benen gestrekt? Loopt u recht of voorovergebogen? De nadruk dit jaar ligt vooral op een goede loophouding en op valpreventie. Mensen die angst hebben om te vallen, omdat ze al eens eerder zijn gevallen, gaan al snel sloffen en naar voren lopen. Met onze beweegtuin ontvangt u persoonlijke tips die u direct in de praktijk kunt toepassen, en niet te vergeten een mooie MiCare-tas met informatie en enkele oefeningen.

Test de kracht in uw handen

Wilt u weten hoe sterk u in uw handen bent? Kom dan naar onze stand. Onze handtherapeuten meten gratis uw kracht in uw handen met een daarvoor bestemde hand held dynamometer (handknijpkrachtmeter). Deze meter meet de maximale knijpkracht van uw hand en geeft daarmee een inschatting van de functie van de spieren in uw hand. Kom naar onze stand en knijp zo hard als u kunt in onze hand held dynamometer.

Heeft u specifieke vragen over hand- of polsklachten? Ook daarmee kunt u deze dag terecht bij onze handtherapeuten.

Win een gevulde sporttas t.w.v. € 100

Wilt u kans maken op een sporttas vol accessoires en een boekje vol oefeningen? Kom dan naar de Parkstad Gezondheidsbeurs en bezoek onze stand (standnummer 56). Raad het gewicht van de tas en lever het kaartje in bij onze stand. Om 12.00 uur vindt de bekendmaking van de ochtendactie plaats en om 14.00 uur die van de middag. Het gewicht van de sporttas in de middag verschilt met het gewicht van de tas in de ochtend. Wilt u uw kans vergroten? Neem dan deel aan de ochtend- en middagactie. Vul zowel een kaartje in de ochtend in alsook een in de middag. De kaartjes die in de ochtend zijn ingeleverd, worden namelijk niet meegenomen in de prijsactie in de middag.

Zijn er meerdere mensen die hetzelfde gewicht hebben geraden, dan wordt er geloot.

Deze actie worden mede mogelijk gemaakt door Decathlon Kerkrade.

prijsuitreiking-micare-2019

Parkstad Gezondheidsbeurs

Dit is de zevende editie van de Parkstad Gezondheidsbeurs, dé gezondheidsbeurs van Limburg. Deze beurs is geschikt voor jong en oud. Op een aantrekkelijke en interactieve manier wordt u geïnformeerd over een breed aanbod van producten en diensten van meer dan honderd verschillende organisaties, onderverdeeld over zes hoofdthema’s, te weten: Zorg & Welzijn, Beauty & Wellness, Eten & Drinken, Wonen & Leven, Sport & Leisure en Leren & Werken.

Meer informatie over Parkstad Gezondheidsbeurs

Wij hopen u op zaterdag 2 november te mogen verwelkomen op onze stand. U kunt ons vinden op standnummer 56. Tot dan!

Labels: evenementen,