MiCare op Parkstad Zorgbeurs 2018

Afgelopen zaterdag stonden wij voor de tweede maal op de Parkstad Zorgbeurs in Kerkrade. Naast de activiteiten op onze stand en de workshops hadden we dit jaar ook een prijsactie waarbij deelnemers kans maakten op een waardebon van Decathlon ter waarde van € 100,-. Onze stand werd goed bezocht en ook aan de actie namen veel mensen deel. Wij kijken terug op een leuke en geslaagde dag.

Stand MiCare Revalidatie tijdens Parkstad Zorgbeurs 2018

 

Thema De Roze Olifant

Het thema van de beurs dit jaar was De Roze Olifant. Vaak focust u zich automatisch op dingen waaraan u eigenlijk niet wilt denken. Als u uitgenodigd bent voor een verjaardagsfeestje wilt u blij zijn en wilt u zich hierop kunnen verheugen. Maar misschien heeft u last van (chronische) pijn of zit u niet lekker in uw vel en ziet u eerder tegenop om naar dit feestje te gaan. Wellicht denkt u “Ik ga maar even naar dat feestje. Ik heb pijn en wil anderen niet tot last zijn.” Of misschien bent u bang dat u niet uit uw woorden komt, begint te blozen of iets stoms zegt op het feestje. Dit zijn de zogenaamde roze olifanten. U wilt er niet aan denken, maar toch gebeurt het automatisch. Tijdens de lezing “Uit je hoofd, in je leven” werd hier verder op ingegaan, maar ook op de stand, speelde de roze olifant een grote rol. Zo hebben diverse bezoekers tips en advies ontvangen om de eerste stappen te zetten bij het temmen van die pijnlijke roze olifanten.

Buk-, strek- en denkoefening

Bij de stand deden bezoekers mee aan een opdracht waarin de olifant een rol speelde. Bezoekers kregen een foto te zien van een open kast waarin beelden van gekleurde olifanten stonden. De opdracht was om deze beelden op dezelfde plaats te zetten in de open kast. Indien mogelijk zelfs de juiste kleur olifant in het juiste vak. Dat was soms vrij pittig, maar een aantal mensen slaagden ook zelfs hierin. Bij deze deelname werd gelet op hoe de bezoeker bukte alsook strekte om een olifant op de gewenste plaats te zetten. Bezoekers kregen vervolgens tips en advies bij het strekken en bukken. Daarnaast ontvingen bezoekers een tas met instructies en materialen om bepaalde oefeningen thuis te doen.

Prijsactie Decathlon

Aan de entree van de beurs konden mensen zich inschrijven voor onze prijsactie. Deelnemers moesten raden hoeveel olifanten er in een aquariumbak zaten. Deze aquariumbak was gevuld met roze ballonnen met een witte olifant erop en een beeldje van een roze olifant. Om het lastig te maken waren een groot aantal ballonnen niet opgeblazen. Ook deze telde mee.

Prijsactie tijdens Parkstad Zorgbeurs 2018

Om 12.00 uur vond de eerste uitreiking plaats. 5 mensen hadden exact het juiste aantal genoemd. Zij hadden 99 olifanten geraden. Drie personen waren helaas niet aanwezig bij de prijsuitreiking. Aangezien we alleen een naam hadden, konden zij niet verder meedoen met de actie. Er werd geloot tussen de overgebleven kandidaten en de eerste winnaar werd bekend gemaakt.

Na de actie van 12.00 uur werden er een aantal ballonnen toegevoegd. Vervolgens vond om 14.30 uur de tweede uitreiking plaats. Het juiste aantal (128 olifanten) werd niet geraden, maar twee mensen zaten in de buurt met 127 olifanten. Ook dit keer werd er geloot en werd de winnaar direct bekend gemaakt.

De winnaars ontvingen direct hun waardecheque van € 100,-. Dit bedrag kunnen ze uitgeven bij Decathlon. Dankzij Decathlon Kerkrade konden we deze actie mogelijk maken, waarvoor onze dank. We wensen de winnaars veel plezier met hun waardebon en natuurlijk ook veel sportplezier.

Winaars prijsactie

Handtherapie

Handtherapie was vorig jaar enorm in trek. Hierdoor hebben we dit jaar handtherapie meer naar de voorgrond gehaald en stond hier een persoon extra bij. Ook dit jaar waren er veel mensen die met hand- en polsklachten naar onze stand kwamen voor tips en advies. Daarnaast was het meten van de spierkracht in de handen ook in trek bij een groot deel van de bezoekers.

Wij kijken terug op een mooie dag en willen de organisatie en alle bezoekers aan onze stand graag hartelijk bedanken.