MiCare Revalidatie breidt uit met GGZ

MiCare Revalidatie biedt cliënten met chronische pijnklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat op maat gemaakte medisch specialistische revalidatiezorg. Om een breder scala aan somatische en psychische klachten te kunnen diagnosticeren en behandelen, breiden wij uit met GGZ.

Een helpende hand

Generalistische basis GGZ en gespecialiseerde GGZ

Per 1 mei zijn wij gestart met generalistische basis GGZ (GBGGZ). De generalistische basis ggz is bedoeld voor cliënten met lichte tot matige psychische klachten. Vanaf 1 juni bieden wij tevens gespecialiseerde GGZ (SGGZ) voor cliënten met complexe en recidiverende klachten. Psychische klachten waarvoor cliënten bij ons terecht kunnen, zijn o.a. depressies, angststoornissen en (onverklaarde) lichamelijke klachten, ook wel SOLK genoemd.

Alle zorg onder één dak

Kenmerkend van onze behandeling is dat wij niet naar één specifieke klacht kijken. Wij kijken naar de mens als geheel. Dit betekent dat wij ook naar verbanden tussen symptomen en systemen kijken. Een depressie bijvoorbeeld gaat vaak gepaard met vermoeidheidsklachten, energiegebrek of gewichtsverandering. Cliënten die bij ons voor psychische klachten worden behandeld, kunnen gebruik maken van ons uitgebreid zorgaanbod. Zo kunnen cliënten – afhankelijk van hun klachten en indien geïndiceerd – ook aanvullend ergotherapie, fysiotherapie of diëtetiek via de eerstelijnszorg bij ons ontvangen. Bij MiCare vinden cliënten alle zorg onder één dak.

Vergoeding zorgverzekering

De kosten voor geestelijke gezondheidszorg worden vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraar vergoed. Behalve het wettelijk verplichte eigen risico hoeven cliënten niets bij te betalen. Het eigen risico bedraagt € 385,-, tenzij zij zelf vrijwillig voor een hoger eigen risico hebben gekozen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijsbrief van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist noodzakelijk.

Meer informatie over GGZ en een behandeling binnen MiCare

Wilt u zich aanmelden voor een behandeling? Neem dan telefonisch contact met ons op via 045 – 785 14 80 of vul het aanmeldformulier in. Bent u huisarts? Dan kunt u uw cliënten doorverwijzen via Zorgdomein of via het verwijsformulier.

 

Labels: ggz,