MiCare Revalidatie kijkt terug op een succesvolle zorgbeurs

Afgelopen zaterdag stond MiCare Revalidatie op de Parkstad Zorgbeurs in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Met 4.000 bezoekers was onze eerste beursdeelname een groot succes.

micare-team

Het doel van onze beursdeelname was om de naamsbekendheid van ons revalidatiecentrum te vergroten. Ons busje als ook onze stand waren heuse blikvangers. We hebben veel complimenten hiervoor mogen ontvangen. Met deze stand en het enthousiasme en plezier van ons team trokken we heel wat aandacht.

Trots team

We keken er allemaal naar uit om samen als MiCare deel te nemen aan onze eerste beurs. Maanden vooraf begonnen we met de voorbereidingen. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Onze beursstand stond er mooi bij. Onze standbemanning voelde zich trots om MiCare in Kerkrade te mogen vertegenwoordigen. Het enthousiasme, het plezier, de trots en energie spatten van het team af.

Bovendien was er een afgevaardigde van de cliëntenraad die vol enthousiasme MiCare tijdens de beurs promootte. Ger heeft als cliënt van ons ervaring met de zorg, ondersteuning en begeleiding die MiCare biedt. Als lid van de cliëntenraad denkt hij en de andere leden met ons mee om onze zorg continu te verbeteren. Met trots liep Ger langs de wandelgangen folders uit te delen om mensen bekend te maken met ons revalidatiecentrum.

Standparcours

Onze standactiviteiten waren zeer in trek; niet alleen vanwege de tas met verrassing, maar ook vanwege het advies en de tips die mensen hebben ontvangen bij het doen van de activiteit. We staan er vaak niet bij stil of we de juiste beweging maken als we onze boodschappen doen. We bukken om producten uit de schappen te nemen en lopen met onze volgeladen boodschappentas door de winkel. Het leek een gemakkelijke oefening te zijn, maar onze therapeuten Roy en Mark hebben heel wat mensen bewust gemaakt van hun houding en beweging tijdens het boodschappen doen.

parcours-beursstand

Handthehandtherapierapie

MiCare is een van de weinige revalidatiecentra in Limburg die handtherapie biedt. Het was duidelijk dat hiernaar veel vraag was. Onze handtherapeut Rick was continu met mensen met hand- en polsklachten in gesprek. Hij heeft diverse handoefeningen met hun gedaan en hun tips en advies gegeven. Daarnaast waren veel mensen nieuwsgierig naar hun knijpkracht, en kwamen bij ons een knijpkrachtmeting doen.

Terug naar de basis

Om 12.30 en om 13.30 uur gaf onze mindfulness-trainer en psycholoog Nadine een workshop ‘Terug naar de basis’. Deze workshop was een kennismaking met mindfulness. Ondanks dat de term ‘mindfulness’ voor veel mensen bekend is, is de inhoud van mindfulness voor velen onbekend. Tijdens deze workshop/presentatie werd duidelijk gemaakt wat mindfulness is. workshop-mindfulness

De locatie van de eerste workshop was helaas niet geschikt voor mindfulness. Tot onze grote spijt hebben we deze workshop moeten aanpassen. De open ruimte en de doorgang naar de toiletten zorgden voor te veel ruis om een mindfulness-oefening te kunnen doen.

De tweede locatie was beter geschikt voor mindfulness. Hier kon Nadine wel een mindfulness-oefening doen. De workshops waren goed ontvangen. Diverse mensen hebben zich aangemeld voor een workshop bij ons om in een rustige omgeving verder te ervaren wat mindfulness voor hun kan betekenen.

Orthopedisch schoentechnicus

Vanaf 13.00 uur was ook onze orthopedisch schoentechnicus Sascha aanwezig op onze stand om vragen over orthopedische schoenen, steunzolen, standverbetering of andere voetgerelateerde vragen te beantwoorden. Hoewel het niet mogelijk was om blauwdrukken van de voet op de stand te maken, heeft Sascha veel mensen van tips en advies kunnen voorzien.

micare-waarden

Prijswinnaar FB-actie

Gelijkertijd met onze eerste ‘puzzel’-nieuwsbrief hebben we een Facebook-actie opgezet. Mensen die meededen aan deze actie zouden een zin verder afmaken. Deze zin was: “Bij mijn keuze voor de best passende zorg vind ik het belangrijk dat zorginstellingen….”. We hebben mooie reacties ontvangen. De winnaar van deze actie werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt. De winnaar is Bianca Albert geworden. Zij heeft een MiCare-tas met verrassing gewonnen en een gratis proefles. Gefeliciteerd Bianca!

Bedankt

Graag willen wij iedereen bedanken die ons tijdens deze beursdag heeft bezocht. We hebben genoten van de talrijke gesprekken met (oud)-cliënten en geïnteresseerden. Naast een succesvolle beursdag vonden we het een fijne en gezellige dag. We hopen dat ook u heeft genoten van deze beursdag.