Mondkapjes verplicht bij MiCare

Vanaf vandaag (maandag 5 oktober) stelt MiCare mondkapjes verplicht voor alle medewerkers, cliënten en bezoekers. Wij vragen cliënten en bezoekers zelf zorg te dragen voor een niet-medisch mondkapje. Een spatscherm voor het gezicht is ook toegestaan.

Blauw mondmasker

 

Afbeelding: Pikisuperstar – www.freepik.com

Wat betekent dit voor uw behandeling?

Heeft u een afspraak bij MiCare, dan komt u op het afgesproken tijdstip naar onze zorginstelling. Kom niet te vroeg, maar ook niet te laat. Draag uw mondkapje als u binnenkomt en houd het op in de wachtkamer. Bezoekers worden gevraagd zich bij onze receptionist te registreren. Daarnaast dienen zij een gezondheidscheck te doen waarbij de receptionist hen vraagt naar eventuele klachten. Bent u cliënt? Dan zal uw behandelaar u deze vragen stellen.

U mag het mondkapje afdoen op de behandellocatie/kamer van de behandelaar of werknemer. Op alle kamers wordt de 1,5 meter gehandhaafd. Mogelijk wordt gebruik gemaakt van een spatscherm. Draag het mondkapje weer, zodra u de kamer van de behandelaar/werknemer verlaat.

Bij inspanningsgerelateerde oefeningen, zoals bij fysiotherapie, mag u uw mondkapje afdoen. Bent u klaar met de oefening, zet het dan weer op.

Ook het MiCare-personeel draagt vanaf nu een mondmasker bij het verplaatsen binnen het gebouw. In hun kamer mogen zij het mondmasker afdoen.

Onze receptionist neemt vooraf contact op met alle cliënten die een afspraak hebben staan om hen hiervan op de hoogte te stellen.

Algemene hygiënemaatregelen

Naast het dragen van een mondkapje gelden ook de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM:

  • Hoest of nies in uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Was regelmatig uw handen;
  • Houd met iedereen 1,5 meter afstand;
  • Schud geen handen; en
  • Blijf thuis bij koorts, keelpijn, verkoudheidsklachten (niezen, hoesten of snotteren) en/of benauwdheidsklachten.

Wij begrijpen dat het dragen van een mondkapje vervelend voor u kan zijn, maar op deze manier houden we de zorg zo veilig mogelijk voor iedereen. Wij danken u voor uw begrip en uw medewerking.

 

Labels: corona,