Vanaf 6 november stelt MiCare mondkapjes weer verplicht voor alle medewerkers, cliënten en bezoekers. Wij vragen cliënten en bezoekers zelf zorg te dragen voor een niet-medisch mondkapje. Een spatscherm voor het gezicht is ook toegestaan. In de behandelruimte en tijdens het sporten mag het mondkapje afgezet worden mits de 1,5 meter in acht wordt genomen

Wat betekent dit voor uw behandeling?

Heeft u een afspraak bij MiCare, dan komt u op het afgesproken tijdstip naar onze zorginstelling. Kom niet te vroeg, maar ook niet te laat. Draag uw mondkapje als u binnenkomt en houd het op in de wachtkamer.

U mag het mondkapje afdoen op de behandellocatie/kamer van de behandelaar of werknemer. Op alle kamers wordt de 1,5 meter gehandhaafd. Er wordt gebruik gemaakt van een spatscherm. Draag het mondkapje weer, zodra u de kamer van de behandelaar/werknemer verlaat.

Bij inspanningsgerelateerde oefeningen, zoals bij fysiotherapie, mag u uw mondkapje afdoen. Bent u klaar met de oefening, zet het dan weer op.

Ook het MiCare-personeel draagt vanaf nu weer een mondmasker bij het verplaatsen binnen het gebouw. In hun kamer mogen zij het mondmasker afdoen.

Algemene hygiënemaatregelen

Naast het dragen van een mondkapje gelden ook de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM:

  • Hoest of nies in uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Was regelmatig uw handen;
  • Houd met iedereen 1,5 meter afstand;
  • Schud geen handen; en
  • Blijf thuis bij koorts, keelpijn, verkoudheidsklachten (niezen, hoesten of snotteren) en/of benauwdheidsklachten.

Wij begrijpen dat het dragen van een mondkapje vervelend voor u kan zijn, maar op deze manier houden we de zorg zo veilig mogelijk voor iedereen. Wij danken u voor uw begrip en uw medewerking.