Nascholing handproblematiek geslaagd

Door de grote belangstelling en interesse hebben wij gisteren (8 oktober 2019) in samenwerking met Huisartsenpraktijk Huijben-Ploemen en HumanCapitalCare voor de tweede maal onze nascholing met als thema Handproblematiek gehouden. Drie deskundige sprekers gingen vanuit hun eigen expertise in op verschillende handaandoeningen, chirurgische en conservatieve behandelopties en op de mogelijkheid die ortheses bieden. Huisartsen en bedrijfsartsen uit de regio woonden deze nascholing bij. Naast een aantal bekenden hebben we veel nieuwe gezichten deze avond mogen verwelkomen.

R. Loneus, hand- en ergotherapeut, tijdens nascholing handproblematiek bij MiCare

Over de nascholing handproblematiek

Huisartsen en bedrijfsartsen zien regelmatig cliënten met hand- en polsklachten. Letsels aan de hand of pols kunnen leiden tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim of zelfs arbeidsuitval. De nascholing over handproblematiek gaf deelnemers een beter beeld over verschillende handaandoeningen, behandelopties en ortheses.

Na het voorwoord van mevrouw Y. Dielen, onze assistent revalidatiearts nam dr. M. Smeulders, plastisch chirurg bij Zuyderland Medisch Centrum, het stokje over met een lezing over de top 10 handaandoeningen. Onze hand- en ergotherapeut, dhr. Loneus, ging vervolgens in op handtherapie waarbij hij tevens inging op het conservatief behandelen van bepaalde aandoeningen en de nabehandeling van verschillende operaties. Ing. N. van Doornen, orthopedisch technoloog bij Ortho-technics sloot de avond af met een lezing over handortheses voor het verbeteren van de ADL-zelfstandigheid.

Nascholing voor huis- en bedrijfsartsen bij MiCare

Accreditatie

3 accreditatiepunten zijn door het AbSg en het ABC1 verleend aan deze nascholing.

Was u verhinderd deze avond en had u deze avond graag willen bijwonen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Gezien de positieve reacties en de aanmeldingen zal deze nascholing in het voorjaar nog eenmaal worden herhaald. Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze en/of van andere nascholingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn, Facebook of Twitter.

Gerelateerde berichten