NIEUW! Nascholing handproblematiek

Op dinsdagavond 7 mei 2019 organiseren wij – in samenwerking met HumanCapitalCare en Huisartsenpraktijk Huijben-Ploemen – een nascholing over handproblematiek. Drie deskundige sprekers gaan vanuit hun eigen expertise in op verschillende handaandoeningen, chirurgische en conservatieve behandelopties en de mogelijkheid die ortheses bieden.

handproblematiek-pijn in hand effectief aanpakken

Handproblematiek

Handen zijn een belangrijk lichaamsdeel waarmee dagelijks eenvoudige en complexe handelingen worden uitgevoerd. Beschadigingen aan gewrichten, botten, spieren of pezen kunnen grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Vaak realiseren mensen pas hoe belangrijk handen zijn als ze door letsel of slijtage hun hand(en) niet meer of gedeeltelijk kunnen gebruiken. Letsels aan de hand of pols kunnen leiden tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim of zelfs arbeidsuitval.

 

Wilt u graag meer weten over verschillende handaandoeningen, behandelopties en/of ortheses? Meld u dan aan voor onze nascholing over handproblematiek.

Over de nascholing handproblematiek

De nascholing over handproblematiek is bestemd voor huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. De nascholing vindt plaats op dinsdagavond 7 mei bij MiCare (CBS-weg 15 in Heerlen). Tijdens deze avond gaan drie deskundige sprekers in op het onderwerp handproblematiek. Dr. M. Smeulders, plastische chirurg bij Zuyderland Medisch Centrum, neemt de top 10 handaandoeningen door. Dhr. R. Loneus, hand- en ergotherapeut bij MiCare, gaat in op handtherapie en bespreekt het conservatief behandelen van bepaalde aandoeningen en de nabehandeling van verschillende operaties. Tenslotte sluit Ing. N. van Doornen, orthopedisch technoloog bij Ortho-technics, de avond af met een lezing over handortheses voor het verbeteren van de ADL-zelfstandigheid.

Klik hier om het volledige programma van deze avond te bekijken.

Accreditatie

3 accreditatiepunten zijn toegekend door het ABC1 en het ABSG.

Klik hier om u aan te melden. Aanmelden is noodzakelijk, aangezien er slechts ruimte is voor een beperkt aantal deelnemers. Om teleurstellingen te voorkomen, raden we u aan om tijdig uw plaats te reserveren.