Over MiCare

At MiCare We Care!

MiCare is een medisch specialistische zorginstelling, waarin zorg op maat wordt aangeboden voor volwassenen met fysieke en/of mentale klachten. Naast medisch specialistische revalidatie bieden wij basis en gespecialiseerde GGZ-behandeling, handtherapie en eerstelijnszorg.

Wij hebben verschillende specialisten in huis, zoals revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, GZ-psychologen, basispsychologen, een psychiater, een psychomotorische therapeut, een diëtist en stafmedewerkers. Daarnaast zijn een orthopedisch schoenmaker en orthopedisch instrumentmaker aan ons verbonden en hebben we een handtherapeut in huis. Doordat wij verschillende disciplines in huis hebben, kunnen wij zowel eenzijdige als multifactoriële klachten bestrijden. Alle zorgprofessionals binnen MiCare werken nauw samen. Zo kunnen we u de juiste zorg bieden die u nodig heeft.

Onze innovatieve en complete aanpak zorgt ervoor dat andere zorginstellingen in de regio ook op onze dienstaanbieding vertrouwen. Zo krijgen wij veel verwijzingen van huisartsenpraktijken in de regio Heerlen alsook van Zuyderland.

MiCare Werkt

Over MiCare

Cursussen & Trainingen

Missie, Visie & de MiCare-waarden

Onze missie

Wij zijn MiCare. Wij helpen u bij het leren omgaan met uw klachten en beperkingen, die ervoor zorgen dat u in uw dagelijks functioneren en in uw gezinsleven vastloopt. We ondersteunen en helpen u bij het leiden van een waardegericht leven.

Onze visie

Wij willen de dragende spil zijn in de revalidatieketen en in de GGZ-sector in Zuid-Limburg. Dit willen we bereiken door vooruitlopend te blijven op het gebied van innovatie, zowel zorginhoudelijk als kosten gerelateerd, met persoonlijke aandacht en warmte voor de cliënt als ruggengraat voor de organisatie.

De MiCare-Waarden

 • Samen: We zijn een team van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, bewegingstherapeuten, revalidatieartsen, diëtisten, (gz-)psychologen, psychiaters, psychomotorische therapeuten en stafmedewerkers. Wij zijn mensen-mensen die niet alleen zeggen dat we mensen écht willen helpen, maar dit ook doen. Wij werken samen om onze cliënten de meestpassende zorg te kunnen verlenen. Door onze kennis en ervaring te bundelen, zijn wij in staat om de kwaliteit van de zorg van onze cliënten continu verder te verbeteren.

 • Dichtbij: Wij staan dichtbij onze cliënten. We zijn betrokken bij onze cliënten en diens familie. We nemen de tijd om naar onze cliënten te luisteren en te informeren naar hun klachten, wensen en mogelijkheden. Daarnaast dragen we zorg voor een prettige, warme sfeer in huis zodat cliënten zich bij ons op hun gemak voelen.

 • Focus: We focussen ons op mogelijkheden. We kijken samen met onze cliënten naar de mogelijkheden om op fysiek alsook mentaal vlak het meest optimale uit hun behandeling te halen. We leren hen nieuwe vaardigheden en manieren om met hun beperking(en) om te gaan en zo zelfstandig mogelijk hun dagelijkse activiteiten op te pakken.

 • Toegankelijk: Bij ons staat de cliënt centraal. Wij hanteren korte wachtlijsten. Wij staan direct klaar om cliënten met beperkingen en/of klachten te helpen. Kunnen wij u niet helpen? Dan zorgen wij ervoor dat u op de juiste plaats terechtkomt.

  We zijn open en gemakkelijk benaderbaar voor cliënten, voor elkaar als ook voor partijen die met ons willen samenwerken. Om kwaliteit te leveren, is meer nodig dan kennis en ervaring. Het MiCare-team maakt het verschil door haar enthousiasme, betrokkenheid en passie om mensen
  écht te helpen.

 • Enthousiast & Motiverend: Wij zijn gedreven in ons werk. We willen voor elke cliënt het best mogelijke resultaat. Op motiverende wijze dagen wij daarom cliënten uit om het maximale uit zichzelf te halen. We zijn gericht op kansen, mogelijkheden en kwaliteiten. Onze cliënten worden actief bij onze zorgverlening betrokken. Wij geloven in de kracht van onze cliënten en motiveren hen om zelf actief mee te werken aan hun eigen herstel.

  Wij halen voldoening uit hetgeen wij voor onze cliënten en voor elkaar kunnen betekenen. In onze organisatie heerst een passende sfeer onder collega’s die ten goede komt aan de zorg van onze cliënten.

Waarom MiCare?

We zijn betrokken. We nemen de tijd om naar u te luisteren.

Wij hanteren geen wachtlijsten. We staan direct klaar om u te helpen.

We zijn een team van zorgprofessionals. Wij werken samen om u de meest passende zorg te bieden.

Wij zijn gefocust op mogelijkheden. We kijken naar de mogelijkheden om fysiek alsook mentaal het meest optimale uit uw behandeling te halen.

We dragen zorg voor een prettige, warme sfeer in huis, zodat u zich bij ons op uw gemak voelt.

Een kijkje in onze zorginstelling

Bent u benieuwd hoe onze zorginstelling eruit ziet? Loop dan eens door ons pand zonder uw stoel thuis te verlaten.

Deze virtuele tour leidt u door de gangen van ons zorgcentrum. Loop langs de receptie naar de revalidatiezaal en fitnesszaal en bekijk de veelzijdigheid aan degelijk en professioneel apparatuur.

Loop verder en ontdek waar de behandelkamers zijn, de wachtkamer, de toiletten en de koffiehoek. Deze tour geeft u een impressie van MiCare.
We hopen dat u in deze omgeving in combinatie met onze zorg, ingepakt in een grote dosis warmte, zich snel thuis voelt.