Bag on Track

Bag on Track

Standaard FIT-tas

Het afronden van een revalidatietraject is een mooi moment. U heeft de doelstellingen uit uw persoonlijk behandelplan behaald. U heeft geleerd hoe u met uw pijn en beperkingen kunt omgaan. Nu u uw traject bij MiCare afsluit, is het de bedoeling dat u de oefeningen die u tijdens het traject heeft geleerd, blijft toepassen in uw dagelijks leven, zowel thuis als op uw werk. Dit kan in het begin moeilijk zijn. Daarom hebben wij het ‘Bag on Track’ project opgezet. Dit project dient als extra steun in de rug om u na uw revalidatie verder op weg te helpen.

Wat houdt Bag on Track in?

‘Bag’ on Track is een woordspeling. Zoals de naam al zegt, gaat het hierbij om een tas, en wel de FIT-tas. Met de inhoud van deze tas kunt u thuis basisoefeningen, tilhoudingen en andere oefeningen doen die u met uw therapeut heeft gedaan. In het meegeleverde instructieboekje vermeldt uw behandelaar welke oefeningen geschikt voor u zijn en het aantal herhalingen en sets het beste voor u zijn. Kortom, het instructieboekje wordt volledig op uw situatie aangepast.

instructieboekje-micareBovendien vindt u ook een aantal mindfulness-oefeningen en voedingstips in het boekje. U ontvangt een wachtwoord voor toegang tot de audiobestanden om mindfulness te beoefenen.

Alle oefeningen die u in het instructieboekje vindt, kunt u gemakkelijk thuis in uw eigen omgeving uitvoeren. Zo kunt u de oefeningen in uw eigen woonkamer, keuken, trappenhuis of bij mooi weer heerlijk in de tuin doen. Het doel blijft na uw revalidatie hetzelfde: Blijf in beweging.

 

Met Bag on Track blijft u aan uw verdere herstel werken.
FIT-tas Plus

FIT-tas Plus

Interesse?

Bent u bijna klaar met revalideren? Dan zal uw behandelaar u informeren over de ‘Bag on Track’. U kunt kiezen tussen de standaard FIT-tas en de FIT-tas Plus. Deze laatste is een uitgebreide versie op de FIT-tas en biedt meerdere oefeningen aan alsook aanvullende materialen. De standaard FIT-tas, inclusief materialen en het instructieboekje kunt u bij MiCare voor € 20,- kopen. De FIT-tas Plus is verkrijgbaar voor € 32,50. Uw behandelaar zal na afronding van het traject het boekje met u doorlopen en aangeven welke oefeningen geschikt voor u zijn.