Evenementen

Wilt u ons of onze collega’s van MiCare Werkt eens ontmoeten, kom dan naar een van de evenementen waaraan wij deelnemen.

 

mrt
18
ma
Nascholing chronische pijn @ MiCare Revalidatie
mrt 18 @ 17:30 – 22:00

Chronische pijn is een onzichtbare en onbegrepen aandoening die de kwaliteit van leven voor uw patiënt zwaar kan beïnvloeden. De pijn kan de dagelijkse activiteiten, zoals werk, hobby, sport, maar ook sociale contacten sterk belemmeren. De ernst van chronische pijn alsook de gevolgen op fysiek, psychologisch en sociaal vlak maken chronische pijn dan ook tot een complex probleem dat vaak moeilijk te behandelen is.

Om meer duidelijkheid te krijgen over wat chronische pijn precies is, hoe chronische pijn te herkennen is en welke behandelmogelijkheden er zijn voor patiënten met chronische pijn, organiseren wij in samenwerking met HumanCapitalCare en Huisartsenpraktijk Huijben-Ploemen een nascholing hierover op maandagavond 18 maart 2019. Dit is een herhaling van de nascholing van september 2018.

DIRECT AANMELDEN

Voor wie?

Dit avondprogramma is ontwikkeld voor:

  • Huisartsen
  • Bedrijfsartsen
  • Verzekeringsartsen

Het programma

Drie deskundige sprekers gaan in op het onderwerp Chronische Pijn. Naast algemene informatie ontvangt u deze avond meer informatie over behandelopties en medicatie, afgewisseld met verhalen uit de praktijk. De volgende sprekers komen aan het woord: drs. A. Haagmans [psycholoog], drs. P. Dobbelaar [sportarts en bewegingswetenschapper] en dr. V.F. Voermans [revalidatiearts].

Drs. A. Haagmans

Amanda HaagmansDrs. A. Haagmans, psycholoog NIP, start met een theoretische achtergrond van ACT (Acceptance and Commitment Therapy), en maakt hierbij een vergelijking met cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Vervolgens gaat zij in op de hexaflexanalyse, die typerend is voor ACT. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: creatieve hopeloosheid en controle, acceptatie, defusie, mindfulness, het zelf, waarden, toegewijd handelen en psychologische flexibiliteit. Ook bespreekt Haagmans voorbeelden uit de praktijk en de verschillende toepassingsmogelijkheden, waaronder chronische pijn, angst/depressie, verslaving, stress en burn-out. Tot slot worden een aantal oefeningen die bij ACT horen bij (een deel van de) aanwezigen gedemonstreerd.

 

Drs. P. DobbelaarPaul Dobbelaar

Drs. P. Dobbelaar, sportarts en bewegingsarts bij Orbis Sport & Sports Surgery Clinic Dublin, gaat in op sporten en bewegen met chronische pijn. Dobbelaar neemt tijdens deze nascholing de effecten van sport en bewegen op chronische pijn door. Ook gaat hij in op het type beweging of training die deze effecten het beste stimuleert. Hieruit volgen vervolgens adviezen die u als huisarts of bedrijfsarts aan patiënten kunt doorgeven.

Victor VoermanDr. V.F. Voerman

Dr. V.F. Voerman, revalidatiearts bij MiCare, bespreekt verschillende aspecten van chronische pijn. Hierbij wordt met name de aandacht gelegd op de achterliggende oorzaak van chronische pijn, waarbij neurofysiologische, psychologische en sociale factoren een rol spelen. Daaruit voortvloeiende wordt de rationale achter interdisciplinaire pijnrevalidatie besproken.

 

Gedurende deze avond zullen foto’s worden gemaakt. Mocht u hiertegen zijn, laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar info@micare-health.nl.

 

DOWNLOAD HET NASCHOLINGSPROGRAMMA OVER CHRONISCHE PIJN

 

Kosten

Deze nascholing wordt aangeboden door Aratame Health. Deelname hieraan is gratis.

Accreditatie

3 accreditatiepunten zijn toegekend door het ABC1 en het ABSG.

Aanmeldformulier nascholing chronische pijn