Evenementen

Evenementen

Regelmatig organiseren wij geaccrediteerde nascholingen voor huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen. Deze nascholingen verschillen van onderwerp. Zo hebben wij recent nascholingen gehouden over chronische pijn en handproblematiek. Bent u arts en wilt u op de hoogte gehouden worden van nascholingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Bovendien staan wij regelmatig op beurzen en symposia waaronder Parkstad Gezondheidsbeurs en het Wenckebach Symposium.

Wilt u ons of onze collega’s van MiCare Werkt eens ontmoeten, kom dan naar een van de onderstaande evenementen waaraan wij deelnemen of die wij organiseren.

Stand MiCare Revalidatie tijdens Parkstad Zorgbeurs 2018 (evenementen)

mrt
17
di
Nascholing handproblematiek @ MiCare Revalidatie
mrt 17 @ 17:30 – 22:00
Nascholing handproblematiek @ MiCare Revalidatie

Handen zijn een belangrijk lichaamsdeel waarmee dagelijks eenvoudige alsook complexe handelingen worden uitgevoerd. Een probleem aan het bewegingsapparaat kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Letsels en blessures aan hand of pols leiden vaak tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim of zelfs arbeidsuitval.

 

Leer meer over de tien meest voorkomende handaandoeningen, de mogelijke behandelopties en de mogelijkheid tot ortheses. 

Meld u aan voor onze nascholing over handproblematiek op dinsdagavond 17 maart 2020. Deze nascholing organiseren wij in samenwerking met HumanCapitalCare en Huisartsenpraktijk Huijben-Ploemen.

DIRECT AANMELDEN

Voor wie?

Dit avondprogramma is ontwikkeld voor:

  • Huisartsen
  • Bedrijfsartsen
  • Medisch specialisten
  • Verzekeringsartsen

Het programma

De volgende drie sprekers houden deze avond een lezing vanuit hun eigen expertise over handproblematiek: dr. M. Smeulders [plastisch chirurg], dhr. R. Loneus [hand- en ergotherapeut] en ing. N. van Doornen [orhopedisch technoloog].

Dr. M. Smeulders

Dr. M. Smeulders, plastisch chirurg bij Zuyderland Medisch Centrum, start deze avond met een top 10 van handaandoeningen, waaronder CTS, triggerfinger en Dupuytren. Smeulders gaat hierbij in op de oorzaak, de klachten alsook behandelopties.

Dhr. R. Loneus

Dhr. R. Loneus, hand- en ergotherapeut bij MiCare, gaat in op handtherapie. Daarnaast bespreekt Loneus de conservatieve behandelingen van verschillende aandoeningen, zoals  CMC-1 artrose en a-specifieke polsklachten. Ook neemt hij de nabehandeling van verschillende operaties door.

Ing. N. van Doornen

Ing. N. van Doornen, orthopedisch technoloog bij Ortho-technics, bespreekt verschillende orthopedische hulpmiddelen ter verbetering van de ADL zelfstandigheid, en geeft daarbij aan wat mogelijk is, wat de effectiviteit van elk hulpmiddel is en wanneer u welke keuze maakt.

 

DOWNLOAD HET NASCHOLINGSPROGRAMMA OVER HANDPROBLEMATIEK

 

Kosten

Deze nascholing wordt aangeboden door Aratame Health. Deelname hieraan is gratis.

Accreditatie

3 accreditatiepunten zijn toegekend door het ABC1 en het ABSG.

Aanmeldformulier nascholing handproblematiek