Evenementen

Wilt u ons of onze collega’s van MiCare Werkt eens ontmoeten, kom dan naar een van de evenementen waaraan wij deelnemen.

 

okt
8
di
Nascholing handproblematiek @ MiCare Revalidatie
okt 8 @ 17:30 – 22:00
Nascholing handproblematiek @ MiCare Revalidatie | Heerlen | Limburg | Nederland

Handen zijn een belangrijk lichaamsdeel waarmee dagelijks eenvoudige alsook complexe handelingen worden uitgevoerd. Een probleem aan het bewegingsapparaat kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Letsels en blessures aan hand of pols leiden vaak tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim of zelfs arbeidsuitval.

 

Leer meer over de tien meest voorkomende handaandoeningen, de mogelijke behandelopties en de mogelijkheid tot ortheses. 

Meld u aan voor onze nascholing over handproblematiek op dinsdagavond 8 oktober 2019. Deze nascholing organiseren wij in samenwerking met HumanCapitalCare en Huisartsenpraktijk Huijben-Ploemen.

DIRECT AANMELDEN

Voor wie?

Dit avondprogramma is ontwikkeld voor:

  • Huisartsen
  • Bedrijfsartsen
  • Verzekeringsartsen

Het programma

De volgende drie sprekers houden deze avond een lezing vanuit hun eigen expertise over handproblematiek: dr. M. Smeulders [plastisch chirurg], dhr. R. Loneus [hand- en ergotherapeut] en ing. N. van Doornen [orhopedisch technoloog].

Dr. M. Smeulders

Dr. M. Smeulders, plastisch chirurg bij Zuyderland Medisch Centrum, start deze avond met een top 10 van handaandoeningen, waaronder CTS, triggerfinger en Dupuytren. Smeulders gaat hierbij in op de oorzaak, de klachten alsook behandelopties.

Dhr. R. Loneus

Dhr. R. Loneus, hand- en ergotherapeut bij MiCare, gaat in op handtherapie. Daarnaast bespreekt Loneus de conservatieve behandelingen van verschillende aandoeningen, zoals  CMC-1 artrose en a-specifieke polsklachten. Ook neemt hij de nabehandeling van verschillende operaties door.

Ing. N. van Doornen

Ing. N. van Doornen, orthopedisch technoloog bij Ortho-technics, bespreekt verschillende orthopedische hulpmiddelen ter verbetering van de ADL zelfstandigheid, en geeft daarbij aan wat mogelijk is, wat de effectiviteit van elk hulpmiddel is en wanneer u welke keuze maakt.

 

DOWNLOAD HET NASCHOLINGSPROGRAMMA OVER HANDPROBLEMATIEK

 

Kosten

Deze nascholing wordt aangeboden door Aratame Health. Deelname hieraan is gratis.

Accreditatie

3 accreditatiepunten zijn toegekend door het ABC1 en het ABSG.

Aanmeldformulier nascholing handproblematiek

nov
2
za
Parkstad Gezondheidsbeurs 2019 @ Parkstad Limburg Stadion
nov 2 @ 10:30 – 16:30

Meer informatie volgt spoedig

nov
8
vr
Wenkebach Symposium 2019 @ Vue Cinema’s
nov 8 @ 12:00 – 20:00

Het Wenckebach Symposium is dé plek waar kennis en expertise en transmurale samenwerking tussen zorgaanbieders van de eerste- en tweedelijnszorg in de Oostelijke en  Westelijke Mijnstreek bij elkaar worden gebracht. Tevens is dit symposium een geschikte manier om collegae medici te ontmoeten en om contacten te leggen. Naast het boeiende programma vol lezingen en workshops is er ook een informatiemarkt. Hier kunt u vooraf het evenement en tijdens de pauzes kennis maken met o.a. onze organisatie en diensten.

Programma

Het programma begint om 12.00 uur. Deelnemers kunnen zich registreren en genieten van een lunch.

Het volledige programma van het Wenckebach Symposium kunt u vinden op de website van het Zuyderland Ziekenhuis.

Accreditatie

Voor huisartsen, specialisten ouderenzorg, medisch specialisten en verpleegkundig specialisten is accreditatie aangevraagd. (Vorig jaar 5 ptn. verstrekt.)
Voor het verkrijgen van de accreditatie dient u de accreditatielijsten te ondertekenen bij de registratiebalie (vanaf 16.25 uur). Uw registratie bij binnenkomst is niet voldoende!

Meer informatie over het Wenckebach Symposium