Evenementen

Wilt u ons of onze collega’s van MiCare Werkt eens ontmoeten, kom dan naar een van de evenementen waaraan wij deelnemen.

nov
2
vr
Wenkebach Symposium @ Vue-bioscoop
nov 2 @ 12:00 – 20:00

Het Wenckebach Symposium is dé plek waar kennis en expertise en transmurale samenwerking tussen zorgaanbieders van de eerste- en tweedelijnszorg in de Oostelijke en  Westelijke Mijnstreek bij elkaar worden gebracht. Tevens is dit symposium een geschikte manier om collegae medici te ontmoeten en om contacten te leggen. Naast het boeiende programma vol lezingen en workshops is er ook een informatiemarkt. Hier kunt u vooraf het evenement en tijdens de pauzes kennis maken met o.a. onze organisatie en diensten.

Programma

Het programma begint om 12.00 uur. Deelnemers kunnen zich registreren en genieten van een lunch. Na de lunch vindt de uitreiking van de 28e Van Berckelprijs plaats. Aansluitend start de eerste plenaire debatsessie, waar het zogeheten Pact van Terworm centraal staat.

In de loop van de middag worden ook dit jaar weer diverse interessante workshops aangeboden. U kunt zelf een keuze maken uit het gevarieerde aanbod. De nieuwste initiatieven worden vervolgens in een parallelsessie besproken. Hierin worden korte pitches gegeven over verschillende projecten.

Na de laatse workshopsessie volgt een plenaire lezing van Rudi Videc waarin teruggeblikt wordt op deze dag. Daarna staat het bekende transmuraal uur op het programma waarin State of the Art van de spoedstroom 2.0 en E-health aah bod komen. Het symposium wordt door Bem Bruls (huisarts Oostelijke Mijnstreek) en Kay Liederkerken (huisarts Westelijke Mijnstreek) afgesloten. Na de afronding van het symposium bent u van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje deze dag af te sluiten.

Het volledige programma van het Wenckebach Symposium kunt u vinden op de website van het Zuyderland Ziekenhuis.

Accreditatie

Voor huisartsen, specialisten ouderenzorg, medisch specialisten en verpleegkundig specialisten is accreditatie aangevraagd. (Vorig jaar 5 ptn. verstrekt.)
Voor het verkrijgen van de accreditatie dient u de accreditatielijsten te ondertekenen bij de registratiebalie (vanaf 16.25 uur). Uw registratie bij binnenkomst is niet voldoende!

Meer informatie over het Wenckebach Symposium

nov
3
za
Parkstad Zorgbeurs @ Parkstad Limburg Stadion
nov 3 @ 10:30 – 16:30

Het thema van dit jaar is de roze olifant. Zoekt u tips, advies of hulp bij het temmen van die pijnlijke olifant? Wij helpen u de eerste stappen te zetten. Bezoek onze stand. U kunt ons vinden op standnummer 55.

Workshop

Om 11.00 uur geven wij de mindfullness workshop “Uit je hoofd, in het leven”. Deze workshop vindt plaats op de tweede verdieping west.

Lezing

Om 13.00 uur geven wij de lezing “Gezond Thuis Bewegen”. Deze workshop vindt plaats op de eerste verdieping oost.