Chronische pijn


Heeft u al lange tijd last van hevige pijn die geen duidelijke oorzaak kent? Beperkt die pijn u in uw dagelijks leven? Misschien bent u al bij verschillende specialisten geweest en heeft u al vele behandelingen ondergaan. Welke actie u ook ondernam, de pijn is nog steeds aanwezig…

MiCare Revalidatie is gespecialiseerd in dergelijke pijn en biedt een effectieve methode om chronische pijn te behandelen en om er optimaal mee te leren leven. Deze methode is volledig afgestemd op u.

Wat is chronische pijn

Wat is chronische pijn?

We spreken van chronische pijn wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Chronische pijn kan spontaan ontstaan alsook als gevolg van acute pijn, bijvoorbeeld na een ongeluk, bij een blessure of een andere aandoening. Voorbeelden van aandoeningen die vaak leiden tot chronische pijn zijn fibromyalgie, reumatoïde artritis, whiplash, artrose, hernia’s en neuropathieën.

De oorzaak van de pijn is vaak onverklaarbaar, waardoor u het gevoel kunt krijgen van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Elke medisch specialist onderzoekt wat de oorzaak van de pijn zou kunnen zijn op dat specifieke vakgebied. Kan hij/zij niets vinden, dan wordt een volgende specialist geraadpleegd.

Chronische pijn wordt beschouwd als een onzichtbare en onbegrepen aandoening die de kwaliteit van leven zwaar kan beïnvloeden. De pijn kan de dagelijkse activiteiten, zoals werk, hobby, sport alsook sociale contacten en zelfredzaamheid sterk belemmeren. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor pijn. Aangezien de klachten vaak zo sterk aanwezig zijn, lijkt er geen uitweg of mogelijkheid om toch weer normaal te kunnen functioneren. Chronisch pijn gaat dan ook vaak gepaard met psychische klachten en/of vermoeidheid. De ernst van chronische pijn alsook de gevolgen op fysiek, psychologisch en sociaal vlak maken chronische pijn dan ook tot een complex probleem dat vaak moeilijk te behandelen is.

Chronische pijn (chronische rugpijn)

Veel voorkomende chronische ziekten bij MiCare zijn:

Pijnbehandeling op maat

Pijnbehandeling op maat

In de meeste gevallen is chronische pijn niet geneesbaar. Echter, is er veel meer mogelijk dan u denkt. Zo benaderen wij bij MiCare de pijn vanuit verschillende invalshoeken. Hierbij kijken we niet alleen naar uw aandoening, maar vooral naar uw klachten en de gevolgen hiervan voor werk, hobby, sport en/of sociale contacten. Door een multidisciplinaire aanpak leren wij u om met uw pijn om te gaan en zo optimaal mogelijk te functioneren.

Met ons revalidatieprogramma voor chronische pijn willen wij uw kwaliteit van leven verbeteren. Pijn is voor iedereen anders. Daarom werken wij met trajecten op maat. U krijgt bij ons een behandeling, die specifiek op uw situatie en klachten is afgestemd. Tijdens de behandeling leert u mogelijkheden tot klachtenvermindering alsook vaardigheden om meer controle over uw klachten te krijgen. Een multidisciplinair team begeleidt en behandelt u in het zorgtraject. Dit team bestaat uit onder andere een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist en psycholoog, die intensief samenwerken om tot de optimale behandeling te komen. Samen kijkt het team naar de mogelijkheden om uw klachten te verminderen en om in de toekomst uw activiteiten (sport, hobby, sociale contacten) weer normaal – eventueel met het gebruik van hulpmiddelen – uit te kunnen voeren. Zo maken wij gebruik van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en andere cognitieve therapieën om zowel op fysiek alsook mentaal vlak het optimale uit de behandeling te kunnen halen.Voor hulpmiddelen werken we samen met een orthopedisch schoenmaker en een orthopedisch instrumentmaker.

Cliëntreview

De kern van onze behandeling is dat wij kijken naar de patiënt als geheel – als persoon met een uniek lichaam en unieke persoonlijke omstandigheden. De patiënt staat bij ons centraal. Dit betekent dat de kwaliteit van uw leven doorslaggevend is voor de behandeldoelen tijdens de revalidatie en het uiteindelijk te behalen resultaat. Een actieve houding is dan ook noodzakelijk voor het behalen van de resultaten binnen de behandeling.

Géén wachtlijsten

Géén wachtlijsten

Heeft u al lange tijd last van voortdurende of wisselende pijnklachten? En heeft u al diverse behandelingen ondergaan met onvoldoende resultaat? Reviews geven aan dat cliënten uiterst tevreden zijn over onze aanpak bij chronische pijnklachten. Grote kans dat wij ook uw chronische pijnklachten kunnen behandelen. Bovendien hanteren wij geen wachttijden. U bent bij ons DIRECT aan de beurt. Voorkom verdere klachten en meld u vandaag nog aan voor een gratis pre-intake.

Zorgverzekering

Zorgverzekering

De revalidatiebehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Iedere Nederlander heeft een basisverzekering. Dit is namelijk wettelijk verplicht.

Voor een poliklinische revalidatiebehandeling heeft u altijd een verwijzing nodig. Uw huisarts, medisch specialist en/of bedrijfsarts kan deze voor u uitschrijven. Er wordt géén eigen bijdrage in rekening gebracht, afgezien van het landelijk eigen risico.

Aanmelden

Aanmelden gratis pre-intake

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.