Hand- en polsklachten


Heeft u last van stijve vingers, verdikkingen, tintelingen, pijnscheuten, stekende pijn, krachtverlies of andere klachten/aandoeningen aan uw hand of pols? Heeft u misschien artrose, carpaal tunnel syndroom of een triggerfinger? Pijn in uw hand of pols is zeer vervelend. U heeft uw handen namelijk dagelijks nodig voor allerlei eenvoudige en complexe handelingen. U gebruikt uw handen om te koken, te eten, boterhammen te smeren, potjes open te draaien, alsook voor uw persoonlijke verzorging, autorijden, schrijven en noem maar op. Pijn in uw hand of pols kan u sterk belemmeren in deze dagelijkse activiteiten. Om deze pijn effectief aan te pakken, bieden wij handtherapie aan. Met handtherapie leert u uw hand optimaal te gebruiken en kunt u uw werk, sport of hobby zo snel mogelijk weer oppakken.

Wilt u uw pijn in uw hand of pols effectief aanpakken? En wilt u uw dagelijkse activiteiten weer kunnen uitvoeren? Handtherapie kan u hierbij helpen.

pijn in uw hand effectief aanpakken

Oorzaken

Uw hand en pols zijn complexe gewrichten die bestaan uit botten, spieren, pezen en banden die nauw met elkaar zijn verbonden. Dit maakt het mogelijk dat een hand en pols verschillende kanten op kunnen bewegen. Omdat er nauwelijks sprake is van vetweefsel zijn uw hand en pols ook zeer kwetsbaar. Een klein probleem aan een van de botjes, spieren, pezen of banden heeft al snel gevolgen voor het functioneren van uw hele hand. Door de complexiteit van de hand en pols is er bij hand- en polsklachten dan ook vaak sprake van langdurige klachten.

De oorzaak van pijn in uw hand, pols of arm kan zeer verschillend zijn. Pijn in uw hand of pols kan het gevolg zijn van:

  • Een ongeluk, waarbij u bijvoorbeeld een botbreuk of kneuzingen heeft opgelopen of last heeft gekregen van een gescheurde pees of een vervormd polsgewricht.
  • Overbelasting, bijvoorbeeld wanneer u specifieke handelingen vaak achter elkaar uitvoert, zoals haren knippen of typen.
  • Slijtage door ouderdom of belasting. Zo kan een gewricht door een eenzijdige belasting ontstoken raken, waardoor slijtage ontstaat.
  • Een aandoening. Enkele handaandoeningen die handklachten als gevolg hebben, zijn artrose, Carpaal Tunnel Syndroom, fibromyalgie, reumatoïde artiritis, Ziekte van Dupuytren en lymfoedeem.

Vaak leiden letsels en blessures aan hand of pols tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim en arbeidsuitval. Handtherapie biedt u mogelijkheden om uw zelfredzaamheid te vergroten.

Handtherapie bij MiCare

handtherapie-vergroot-zelfredzaamheid

Handtherapie is een specialisatie binnen de ergo- en fysiotherapie. Onze handtherapeuten zijn erkende ergotherapeuten die speciaal zijn opgeleid voor de behandeling van blessures, klachten en/of beperkingen aan hand, pols of arm. Zij behandelen handklachten als gevolg van een trauma, na een operatie en bij handklachten waarvan de oorzaak vaak onbekend is, zoals chronische pijn. Het doel van deze behandeling is ervoor te zorgen dat u uw hand zo goed mogelijk kunt gebruiken, zodat u handelingen waarin u nu beperkt bent, weer optimaal en zonder klachten kunt uitvoeren.

Persoonlijk maatwerk

Pijn wordt door iedereen anders ervaren. Zo kan iemand met bijvoorbeeld een trigger vinger of polsklachten een ander soort pijn voelen dan een ander. Dit betekent dat een bepaalde behandeling niet vanzelfsprekend een succes is voor elke cliënt. Daarom bieden wij maatwerk. Hierbij brengt de handtherapeut eerst de pijnklachten en de beperkingen van u in kaart. Op basis van deze informatie ontvangt u vervolgens een voorstel voor de aanpak van uw klachten. Een behandeling bestaat voornamelijk uit gerichte oefeningen voor spieren en gewrichten, advies over het gebruik van uw hand/pols voor dagelijkse activiteiten en begeleiding.

Gratis intake

Loopt u al langere tijd met problemen aan uw hand of pols? Wacht niet langer! Maak nu een afspraak voor een intakegesprek. Bij ons kunt u direct terecht. Wij hanteren geen wachtlijsten. Wij willen mensen als u direct helpen om verdere klachten te voorkomen.

Een intakegesprek is gratis en vrijblijvend. U kunt ons bellen via 045 – 785 1480 om een intakegesprek te plannen. U kunt ook het aanmeldformulier hieronder invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een intake in te plannen.

Hand- en polsklachten

Zorgverzekering

Handtherapie valt onder ergo- of fysiotherapie. Dit is afhankelijk of een fysio- of ergotherapeut de behandeling doet. Vanuit de basisverzekering heeft u jaarlijks recht op 10 uur ergotherapie. Heeft u een aanvullende verzekering dan krijgt u mogelijk meer vergoed. Controleer dit bij uw zorgverzekering. Indien een fysiotherapeut handtherapie uitvoert, dan wordt dit vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw huisarts. Let op! Sommige zorgverzekeraars, waaronder CZ, vergoeden ergotherapeutische behandelingen alleen met een verwijzing. Controleer altijd eerst de polis van uw zorgverzekeraar om onaangename verrassingen later te voorkomen.

Aanmelden

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.