Chronische pijn

Last van chronische pijn?

Heeft u al lange tijd last van hevige pijn die geen duidelijke oorzaak kent? Beperkt die pijn u in uw dagelijks leven? Misschien bent u al bij verschillende specialisten geweest en heeft u al vele behandelingen ondergaan. Welke actie u ook ondernam, de pijn is nog steeds aanwezig. MiCare Revalidatie is gespecialiseerd in dergelijke pijn en biedt een effectieve methode om chronische pijn te behandelen en om er optimaal mee te leren leven. Deze methode is volledig afgestemd op u. Het team behandelaars bestaat uit onder andere een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist en psycholoog, die intensief samenwerken om tot de optimale behandeling te komen.

Aandoeningen

Behandelingen

Wat is chronische pijn?

We spreken van chronische pijn wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan. Chronische pijn kan spontaan ontstaan alsook als gevolg van acute pijn, bijvoorbeeld na een ongeluk, bij een blessure of een andere aandoening. Voorbeelden van aandoeningen die vaak leiden tot chronische pijn zijn fibromyalgie, reumatoïde artritis, whiplash, artrose, hernia en neuropathie.

Chronische pijn wordt beschouwd als een onzichtbare en onbegrepen aandoening die de kwaliteit van leven zwaar kan beïnvloeden. De pijn kan de dagelijkse activiteiten, zoals werk, hobby, sport alsook sociale contacten en zelfredzaamheid sterk belemmeren. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor pijn. Aangezien de klachten vaak zo sterk aanwezig zijn, lijkt er geen uitweg of mogelijkheid om toch weer normaal te kunnen functioneren. Chronisch pijn gaat dan ook vaak gepaard met psychische klachten en/of vermoeidheid. De ernst van chronische pijn alsook de gevolgen op fysiek, psychologisch en sociaal vlak maken chronische pijn dan ook tot een complex probleem.

Veel voorkomende chronische ziekten die wij bij MiCare behandelen zijn:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Gewrichtsklachten
  • Reuma
  • Fibromyalgie
  • Artrose
  • COPD