COPD

COPD

We zien wel mensen met COPD maar dit is binnen de revalidatie niet de hoofd diagnose. Dus de vraag is of dit ziektebeeld zo uitgewerkt onder het kopje revalidatie moet blijven staan.

COPD is een chronische longziekte. Als u COPD heeft, ademt u moeilijker. Dit komt omdat uw longen zijn beschadigd. U heeft minder zuurstof. Hierdoor kunnen veel dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden lastig zijn. Uw longen kunnen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling.

Behandeling

COPD gaat niet over, maar behandeling van de ziekte is wel mogelijk. MiCare gaat met u aan de slag om aan de hand van de juiste zorg en leefstijlaanpassingen het verloop van COPD te beïnvloeden. Het verbeteren van de lichamelijke conditie is hier- bij ook zeer belangrijk. Door benauwdheid en vermoeidheid bewegen mensen met COPD te weinig. MiCare heeft fysiotherapeuten in huis die u kunnen helpen om het fysieke uithoudingsvermogen op peil te houden. COPD kan ook veel emoties losmaken. Mogelijk bent u boos of angstig over de toekomst. Onze psycholoog leert u omgaan met deze gevoelens.

Aandoeningen

Behandelingen