Rugklachten

Rugklachten

Chronische rugklachten zijn langdurige pijnklachten. Door deze klachten gaat men vaak anders bewegen en wordt de rug anders belast, waardoor deze in onbalans raakt. De functie van de rug verminderd hierdoor. Deze neerwaartse spiraal heeft als gevolg dat de rugklachten erger worden. U kunt door uw rugklachten wellicht niet meer werken. Ook thuis kunt u niet doen wat u zou willen doen en moet u uw sociale leven vaak op een laag pitje zetten. Dat maakt chronische rugpijn zo’n grote impact heeft.

De klachten worden verergerd door minder bewegen en soms is er zelfs angst tot bewegen. Om uw rug weer goed te kunnen gebruiken is het van belang om weer positieve ervaringen op te bouwen en de rug te versterken zodat deze weer zo goed als mogelijk kan functioneren. De behandeling bij MiCare is uiterst geschikt om zowel de positieve ervaringen weer op te bouwen en vertrouwen te krijgen in de rug, als het sterken van de rug zodat deze weer volledig kan functioneren.

MiCare is gespecialiseerd in belastbaarheidsopbouwende programma’s die de rug weer sterk maken en overbelasting of onderbelasting in de toekomst voorkomen. De functie van de rug verbetert aanzienlijk en middels functiegericht trainen werken we naar een toekomst waarbij de klachten minder op de voorgrond staan.

Bel voor meer informatie naar 045-7851480 of vraag een pre-intakegesprek aan met een assistent-revalidatiearts.

Aandoeningen

Behandelingen