Succesvolle nascholing over handproblematiek bij MiCare

In samenwerking met Huisartsenpraktijk Huijben-Ploemen en HumanCapitalCare hebben wij gisteren (7 mei 2019) een nascholing georganiseerd met als thema Handproblematiek. Drie deskundige sprekers gingen vanuit hun eigen expertise in op verschillende handaandoeningen, chirurgische en conservatieve behandelopties en op de mogelijkheid die ortheses bieden. Ongeveer 30 huisartsen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen uit de regio woonden deze nascholing bij.

nascholing handproblematiek

Over de nascholing handproblematiek

Huisartsen en bedrijfsartsen zien regelmatig cliënten met hand- en polsklachten. Letsels aan de hand of pols kunnen leiden tot vermindering van zelfredzaamheid, ziekteverzuim of zelfs arbeidsuitval. De nascholing over handproblematiek gaf deelnemers een beter beeld over verschillende handaandoeningen, behandelopties en ortheses.

Na het voorwoord en introductie van onze revalidatiearts Esther Wachelder – die sinds maart 2019 ons team versterkt – nam dr. M. Smeulders, plastisch chirurg bij Zuyderland Medisch Centrum, het stokje over met een lezing over de top 10 handaandoeningen. Onze hand- en ergotherapeut, dhr. Loneus, ging vervolgens in op handtherapie waarbij hij tevens inging op het conservatief behandelen van bepaalde aandoeningen en de nabehandeling van verschillende operaties. Ing. N. van Doornen, orthopedisch technoloog bij Ortho-technics sloot de avond af met een lezing over handortheses voor het verbeteren van de ADL-zelfstandigheid.

Catering tijdens nascholing over handproblematiek

Accreditatie

3 accreditatiepunten werden door het AbSg en het ABC1 verleend aan deze nascholing. Gezien de snelle aanmeldingen en de positieve reacties zal deze nascholing over handproblematiek in het najaar nogmaals worden herhaald. Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze of van andere nascholingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn, Facebook of Twitter.

Gerelateerde berichten