MiCare bereidt zich voor op de Parkstad Zorgbeurs

Op zaterdag 3 november is het weer zover! Dan nemen wij deel aan de zesde editie van de Parkstad Zorgbeurs in Kerkrade. Net als vorig jaar hebben wij heel wat in petto om uw bezoek aan onze stand onvergetelijk te maken. Wij nodigen u bij dezen dan ook van harte uit onze stand deze dag te komen bezoeken.

logo Parkstad Zorgbeurs

De roze olifant

Het thema van dit jaar is De Roze Olifant. Misschien kent u deze uitdrukking; misschien zegt het u niets. Stelt u zich eens voor dat iemand tegen u zegt: “Denk niet aan een roze olifant”. Waar denkt u dan aan? Juist! Aan een roze olifant. U focust zich automatisch op iets waaraan u niet wilt denken. Hierdoor bereikt u juist het tegenovergestelde. U denkt aan die roze olifant. Een vergelijkbaar voorbeeld vindt u ook zeker terug in uw dagelijks leven. Denk maar aan situaties die u graag zou willen veranderen. Misschien heeft u last van (chronische) pijn en ziet u op om naar een verjaardagsfeestje te gaan. Wellicht denkt u:

“Ik ga maar heel even naar het verjaardagsfeest. Ik heb pijn en wil anderen niet tot last zijn.”

Misschien wilt u graag meer bewegen, een bepaalde sport uitvoeren, maar gaat dit moeilijk met uw aandoening:

“Ik kan geen sport uitvoeren. Ik heb te veel last van mijn been.”

Of misschien wilt u iemand over iets aanspreken, maar houdt uw angst u tegen om dit te doen:

“Straks vind ik mijn woorden niet of begin ik te blozen, en dan kom ik zo stom over. Ik doe het volgende week wel.”

 

 

roze olifanten

 

U focust u steeds op hetgeen dat u niet wilt. U wilt geen pijn voelen en anderen tot last zijn, u wilt niet graag alleen toekijken als mensen aan het sporten zijn, maar u wilt ook niet stom overkomen tijdens een gesprek of steeds afspraken uitstellen. Heeft u eens nagedacht wat u eigenlijk wel wilt? Wilt u niet genieten van dat verjaardagsfeestje, meer bewegen of dat gesprek met die persoon eindelijk aangaan? De uitdrukking de roze olifant helpt u die roze olifanten te weren. Voorkom angst of negatieve gedachten; leer uw aandacht te richten op hetgeen dat u graag wilt.

Tijdens de Parkstad Zorgbeurs helpen wij u graag de eerste stappen te zetten bij het temmen van die pijnlijke roze olifant. Naast tips en advies op onze stand, verzorgt een van onze psychologen de workshop “Uit je hoofd, in het leven”. Hierin staat de roze olifant centraal.

Workshop “Uit je hoofd, in het leven”

De workshop “Uit je hoofd, in het leven” gaat in op de relatie tussen uw gedachten en (fysieke) klachten. De roze olifant loopt als een rode draad door deze workshop. Onderwerpen als gedachten, piekeren, malen en zorgen maken komen aan de orde. Welke gedachten heeft u? En wat doet dit met uw gevoel, uw klachten of uw pijn? Ook krijgt u verschillende oefeningen, waaronder een oefening over de roze olifant. Deze oefeningen helpen u bewust te worden van uw gedachten. Aan de hand van tips en advies helpt onze psycholoog u de eerste stappen te zetten om negatieve gedachten effectief aan te pakken en hiermee angst, zorgen en piekeren te verminderen of zelfs te voorkomen.

De workshop “Uit je hoofd, in het leven” wordt om 11.00 uur gegeven op de 2e verdieping west.

Quote

Lezing “Gezond Thuis Bewegen”

Beweging is goed voor ons. Het houdt ons gezond en fit en helpt de kans op vallen te verkleinen. Toch is beweging niet altijd vanzelfsprekend. Het is zelfs zo dat hoe ouder we worden, hoe minder we bewegen. Straks als het weer omgaat en het kouder en gladder wordt, heeft u wellicht minder zin om naar buiten te gaan. Echter, om te bewegen, hoeft u niet altijd naar buiten te gaan. Ook thuis kunt u gezond bewegen. Hoe? Onze bewegingstherapeut vertelt u dit graag tijdens zijn lezing “Gezond Thuis Bewegen”. U krijgt voldoende tips mee naar huis waarmee u uzelf de komende wintermaanden gezond in beweging houdt.

De lezing “Gezond Thuis Bewegen” vindt plaats om 13.00 uur op de 1e verdieping oost.

Hand- en polsklachten

Naar aanleiding van de vele vragen die we vorig jaar hebben ontvangen over hand- en polsklachten en de interesse hierin, zal deze discipline dit jaar worden uitgebreid met een persoon extra. Op deze manier hebben we meer tijd voor u als bezoeker. U kunt bij ons terecht voor informatie, tips, advies alsook voor het opmeten van de spierkracht in uw hand.

Heeft u last van hand- of polsklachten? Heeft u last van stijve vingers, verdikkingen, tintelingen, pijnscheuten, stekende pijn, krachtverlies of andere klachten/aandoeningen aan uw hand of pols? Kom dan eens langs bij onze stand. Wij beschikken over ervaren handtherapeuten. Dit zijn ergotherapeuten die speciaal zijn opgeleid voor de behandeling van blessures, klachten en/of beperkingen aan hand, pols of arm.

Prijsactie

Net zoals vorig jaar komt de bezoeker bij onze stand weer in actie. Daarnaast hebben we dit jaar iets nieuws, namelijk een prijsactie! Deze actie heeft te maken met ons thema de roze olifant. Bij de ingang treft u een van onze medewerkers bij een bak met olifanten. Raad het aantal olifanten dat er in deze bak te vinden zijn. De winnaar ontvangt een waardebon van € 100,- te besteden bij Decathlon. Deze actie vindt tweemaal plaats; eenmal in de ochtend en eenmaal in de middag. Het aantal olifanten verschilt per dagdeel. Er zijn dus twee waardebonnen te winnen. Wilt u aan beide acties (ochtend en middag) deelnemen, dan dient u tweemaal een kaartje in te vullen.

Zijn er meerdere mensen die hetzelfde aantal hebben geraden, dan wordt er geloot.

Logo Decathlon Kerkrade

Parkstad Zorgbeurs 2018

Bent u nog nooit op de Parkstad Zorgbeurs geweest? Dan is dit het moment om kennis te maken met dé zorgbeurs van Limburg. Deze beurs is geschikt voor jong en oud. Op een aantrekkelijke en interactieve manier wordt u geïnformeerd over een breed aanbod van producten en diensten van meer dan honderd verschillende organisaties, onderverdeeld over de zes hoofdthema’s: zorg & welzijn, wellness & beauty, eten & drinken, wonen & leven en sport & leisure. Daarnaast komen onderwerpen als belangenbehartiging en leren & werken in de zorg terug.

Meer informatie over Parkstad Zorgbeurs

Wij hopen u op zaterdag 3 november te mogen verwelkomen op onze stand.
U kunt ons vinden op standnummer 55. Tot dan!

Parkstad-zorgbeurs-micare-team