Ergotherapie2021-09-15T12:46:44+02:00

GGZ

Stap voor stap naar herstel

MiCare GGZ biedt op maat gemaakte GGZ-behandelingen voor volwassenen met psychische klachten, zoals depressies en angststoornissen. Kenmerkend van onze behandeling is dat wij niet naar één specifieke klacht kijken. Door onze brede kijk op gezondheid gaan we uit van de mens als geheel. Dit betekent dat wij ook kijken naar verbanden tussen symptomen en systemen. Een depressie bijvoorbeeld gaat vaak gepaard met vermoeidheidsklachten, een gebrek aan energie of gewichtsverandering. Dankzij onze interdisciplinaire samenwerking met fysiotherapeuten, ergotherapeuten en diëtisten kunt u bij ons ook voor ergotherapie, fysiotherapie en diëtetiek terecht. Bij ons vindt u alle zorg onder één dak.

Psychische aandoeningen:

Behandeling MiCare GGZ

Generalistische Basis en Gespecialiseerde GGZ

Wij bieden Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en Gespecialiseerde GGZ (SGGZ). De Generalistische Basis GGZ richt zich op cliënten met lichte tot matige klachten. Tevens is de Generalistische Basis GGZ geschikt voor cliënten met chronische problematiek die terugval willen voorkomen.

De Gespecialiseerde GGZ behandelt cliënten met zwaardere en/of complexe klachten. Uw huisarts maakt op basis van de ernst van uw klachten een inschatting of u naar onze Generalistische Basis GGZ of naar de Gespecialiseerde GGZ wordt doorverwezen. In het kader van zinnige, zuinige en excellente zorg is het van belang dat u naar de juiste zorg wordt doorverwezen en geen zwaardere behandeling krijgt dan nodig is.

Persoonlijke

Ouderen

Bent u 65 jaar of ouder en heeft u psychische klachten? Voelt u zich bijvoorbeeld somber, eenzaam, angstig of onrustig? Bij MiCare GGZ bieden wij behandelingen die specifiek gericht zijn op ouderen.

Meer lezen

Licht verstandelijke beperking

Als u psychische klachten heeft, dan kunt u bij ons in behandeling. Dit kan ook als u een licht verstandelijke beperking heeft. Wij houden rekening met uw beperking, en helpen u graag weer op weg.

Meer lezen
Blijf

 Nieuws

Larynxmanipulatie

October 30, 2023|

Stem- en slikproblemen kunnen een grote impact hebben op uw dagelijks leven. U probeert te slikken maar u hebt het gevoel dat er iets in de weg zit, een constante brok die ervoor zorgt dat u gaat hoesten, schrapen en/ of kuchen zodat dit gevoel weg gaat. Dit beklemmende gevoel, ook wel globusgevoel genoemd, kan ervoor zorgen dat u minder plezier beleefd aan dagelijkse activiteiten zoals dineren, of ervoor zorgen dat u bepaalde activiteiten gaat vermijden. In deze blog gaan we dieper in op larynxmanipulatie; een behandelmethode die uitgevoerd kan worden door een gespecialiseerd logopedist en u met [...]

Go to Top