Behandelduur en –traject

Behandelduur en –traject

Bij MiCare Revalidatie kunt u terecht voor poliklinische revalidatie. Een revalidatietraject duurt ongeveer 3 á 4 maanden. Geen enkel traject is bij ons hetzelfde. Elke cliënt krijgt een behandeling op maat. Wat kunt u verwachten van zo’n traject? Hieronder vindt u een overzicht van hoe zo’n revalidatietraject eruit ziet. Wilt u liever video’s bekijken? Scroll dan verder naar beneden en klik op “Het revalidatietraject in beeld“.

De eerste keer dat u bij MiCare komt, heeft u een pre-intakegesprek met de assistent revalidatiearts. Naast dit gesprek wordt u eventueel gevraagd om een of meerdere vragenlijsten in te vullen.
U heeft een consult met de revalidatiearts. Dit wordt ook wel de intake genoemd. De revalidatiearts stelt aan de hand van het consult het definitieve behandelplan op. Hij of zij stelt de diagnose en bepaalt welke behandelingen u krijgt. Tevens vindt deze week ook een afspraak plaats met de ergotherapeut.
U heeft afspraken bij de psycholoog en fysiotherapeut. Vervolgens wordt er in overleg besloten welke behandelingen u gaat volgen.
Uw afspraken met alle benodigde disciplines (fysiotherapie, ergotherapie, psychologie, diëtetiek en PMT).
De behandelingen vinden plaats. Gedurende deze weken heeft u ook twee tussen evaluaties met de assistent revalidatiearts en minimaal een keer met de revalidatiearts.
Uw afspraken bij alle benodigde disciplines worden gepland voor de laatste 4 weken van het behandeltraject. Indien nodig wordt er bijgestuurd.
Uw behandelingen gaan verder.
Het verloop van uw traject wordt geëvalueerd met de assistent revalidatiearts. Tevens vindt er een nazorggesprek plaats.
U heeft een eindconsult met de revalidatiearts. Ook wordt in deze week de behandeling met u geëvalueerd.

Dit is een indicatie van hoe een behandeltraject kan verlopen. Dit kan mogelijk verschillen van hoe uw eigen traject zal verlopen.

Aandoeningen

Behandelingen