Artrose
Artrose
Heeft u last van stijfheid en pijn in uw hand, vinger, heup, rug of knie? Zijn uw gewrichten gezwollen, waardoor u moeilijk kunt bewegen? Heeft u problemen met opstaan, uw knie buigen of iets vastpakken? Heeft u vooral ’s morgens last van stijve gewrichten? En wordt die stijfheid steeds erger? Of hoort u een krakend of knarsend geluid als u zich beweegt?
Artrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening in Nederland. Het is helaas niet te genezen, maar de klachten zijn wel behandelbaar. MiCare Revalidatie helpt mensen met artrose en andere vormen van reuma, zodat zij dagelijkse activiteiten, sport en hobby weer zoveel mogelijk kunnen uitvoeren.
- Langdurige (over)belasting van uw gewrichten (bijvoorbeeld door overgewicht of zwaar lichamelijk werk);
- Een ontsteking;
- Botbreuken;
- Sportblessures;
- Door andere ziekten van gewrichten, zoals reumatoïde artritis en jicht.
Artrose begint met pijn of stijfheid die geleidelijk ontstaat. De kwaliteit van het kraakbeen – het weefsel dat ervoor zorgt dat twee botuiteinden soepel over elkaar kunnen bewegen – gaat langzamerhand achteruit. Het kraakbeen wordt dunner en zachter. Het breekt langzaam af, waardoor de twee botten steeds meer over elkaar heen schuren. Het onderliggende bot wordt hierdoor breder en aan de rand van het bot kunnen uitsteeksels of voelbare knobbels ontstaan. Dit leidt niet alleen tot pijn, maar beperkt ook de beweeglijkheid van het gewricht. Het zorgt voor een extra belasting op de pezen en spieren, wat ook weer tot klachten kan leiden.
Artrose is een chronische aandoening. Dit betekent dat artrose niet weggaat. Uw lichaam kan het kraakbeen niet meer herstellen zoals het voor de slijtage was. Als artrose niet wordt aangepakt, dan wordt de pijn en de beschadiging hiervan langzaam aan steeds erger. Gelukkig zijn de klachten van artrose goed te behandelen. Vaak zijn er veel meer mogelijkheden dan u denkt.
MiCare Revalidatie in Heerlen is gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen, waaronder artrose. Bij MiCare benaderen wij uw pijn vanuit verschillende invalshoeken. Hierbij kijken we niet alleen naar de aandoening, maar vooral naar uw klachten en de gevolgen hiervan voor uw werk, uw dagelijkse activiteiten, uw hobby, sport en/of sociale contacten.
Een revalidatietraject duurt ongeveer 3 à 4 maanden. Meer informatie over het traject. Week 4 t/m week 11: in deze weken vinden de behandelingen vinden plaats. Gedurende deze weken heeft u ook twee tussentijdse evaluaties met de assistent revalidatiearts en minimaal een evaluatie met de revalidatiearts.