Fibromyalgie

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Fibromyalgie veroorzaakt onder andere pijn, stijfheid en chronische vermoeidheid. Ook kan deze aandoening zorgen voor slaapproblemen en verlies van spierkracht in het gehele lichaam. Het is niet duidelijk waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen.

Behandeling

MiCare heeft programma’s die door ervaring en evidenced based practices ontwikkeld zijn. Omdat fibromyalgie gepaard gaat met verschillende klachten, is de oplossing te vinden in het interdisciplinair aanpakken van de klachten. U gaat onder begeleiding van nauw samenwerkende deskundigen aan de slag met oefeningen die uw lichamelijke conditie en uithoudingsvermogen verbeteren. Tevens leert u hoe u uw leefwijze en voeding kan aanpassen op uw aandoening.

Wij vragen ons af waarom het ene ziektebeeld vrij uitgebreid is uitgewerkt en het andere ziektebeeld heel weinig. Moet hier niet een lijn in getrokken worden?

Aandoeningen

Behandelingen